Opettajalle

Näin pääset alkuun

1. Kirjaudu Panoptoon Jamkin tunnuksilla
  2. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinun täytyy hyväksyä käyttöehdot
  3. Selaimessa voit ladata videotallenteita Panoptoon, tarvittaessa editoida ja jakaa tallenteen.
    • Panopto on kehittänyt myös selaimessa toimivan Panopto Capturen, jolla voit tehdä ruutukaappausvideoita tietokoneesi näytöltä selaimessa. Löydät Panopto Capturen Panoptosta Create-painikkeen alta.
    • Toinen vaihtoehto tallenteiden tekemiseen Panoptossa on se, että lataat Panopto Recorder-sovelluksen Software Center-palvelusta työkoneellesi. Recorderilla voit tallentaa kuvaruutukaappausvideoita tietokoneesi näytöltä ja toteuttaa suoria lähetyksiä (webcast).
    • Voit myös ladata Panopton mobiilisovelluksen älylaitteellesi (Android, Apple) sovelluskaupasta. Mobiilisovelluksella voi katsella ja tallentaa videoita.
  4. Liity “Verkko-opetus @ JAMK -Teams-ryhmään ja seuraa siellä Panopto-kanavaa. Siellä tiedotetaan ajankohtaisia asioita ja koulutuksista.

Panopton kansioiden ominaisuuksia

• My folder-kansiossa videot säilyvät 1 vuoden viimeisestä katselukerrasta.
  • Muissa Panopton kansioissa, esimerkiksi Jamkin eri yksiköille rakennetuissa kansioissa, videot säilyvät 2 vuotta viimeisestä katselukerrasta.
  • Yksiköiden kansion alle voidaan luoda opintojaksollesi kansio ja antaa vain sinulle kansioon käyttöoikeudet. Videoiden näkyvyys määritellään haluamallasi tavalla.

Ohjeita Panopton käyttöön

Video-ohje: Panopton käyttöönotto ja rakenne (kesto 2:10)
Video-ohje: Videon editointi (kesto 3:29)

Panopton perusteet -videosarja koostuu 11 lyhyestä videosta, jonka avulla otat Panopton käyttöösi nopeasti ja vaivattomasti.

Tutustu myös seuraaviin Panopton ohjeisiin

1. Moodle-kurssin ja Panopton yhdistäminen sekä videomuotoisten tehtävien palautus
  2. Zoomilla tehdyn tallenteen jakaminen Panoptosta Moodleen

Panopton valmistajan ohjeet

1. Panopton englanninkieliset ohjeistukset
  2. Panopton englanninkieliset videotutoriaalit