Zoomilla tehdyn tallenteen jakaminen Panoptosta Moodleen

Jos valitset Zoomista pilvitallennuksen, tiedosto latautuu automaattisesti Panoptoon. Löydät sen omasta kansiostasi (My Folder).

Zoom

1. Klikkaa Record-painiketta ja valitse Record to the cloud.
  2. Kun lopetat tallennuksen ja suljet tapaamisen, pilvitallenne siirtyy automaattisesti Panopto-videojakopalveluun.
  3. Ensimmäisellä tallennuskerralla My Folderiin syntyy automaattisesti kansio nimeltä Zoom Cloud Meeting Recordings, jonne pilvitallenteet tallentuvat tämän jälkeen.
  4. Jos et ole koskaan kirjautunut Panoptoon tai sinulla on useampi käyttäjätili Panoptossa ja teet Zoomissa pilvitallenteen, tallenne menee Panoptossa Fallback-kansioon ja saat sähköposti-ilmoituksen: Zoom-tallenteesi tallentui Panopton Fallback-kansioon, koska sinulle ei joko ole ennestään Panoptossa tiliä tai sinulle on siellä useampi kuin yksi tili. Saadaksesi tallenteesi ota yhteyttä Jamkin Helpdeskiin.

Panopto

1. Siirry osoitteeseen https://panopto.jamk.fi.
  2. Klikkaa Sign in ja kirjaudu Jamkin tunnuksillasi.
  3. Löydät pilvitallenteet My Folderin kansiosta nimeltä Zoom Cloud Meeting Recordings.
  4. Ensimmäisellä kerralla kansion syntymisessä ja aina tallenteen prosessoinnissa voi kestää jopa yhtä kauan kuin tallennus on kestänyt, joten odota rauhassa.
  5. Voit jakaa videon suoraan Zoom Cloud Meeting Recordings -kansiosta.
    • My Folder -kansiossa videosi säilyy 1 vuoden viimeisestä katselukerrasta.
  6. Voit myös pyytää verkkopedagogiikan suunnittelijaa lisäämään sinulle kansion yksikkösi kansion alle ja siirtää tallenteen tuohon kansioon.
    • Yksikön kansion alla olevissa kansioissa videot säilyvät 2 vuotta viimeisestä katselukerrasta.

Videon katselulinkin jakaminen Panoptosta

1. Klikkaa videon vieressä olevaa Share-painiketta ja valitse, miten jaat videon.
  2. Klikkaa Change kohdassa Who can access this video ja voit valita jakoasetukset videollesi.
  3. Suositeltavaa on valita joko
    • Your Organization (unlisted) Anyone at your org who has the link (videon katselu vaatii kirjautumisen Jamkin tunnuksilla Panoptoon) tai
    • Public (unlisted) Anyone who has the link (videon katselu ei vaadi kirjautumista)
  4. Kun olet valinnut sopivat jakoasetukset, valitse Copy link.

Videon katselulinkin lisääminen Moodleen

1. Siirry kurssillasi siihen kohtaan, johon haluat lisätä linkin tallenteeseen.
  2. Klikkaa Lisää aktiviteetti tai aineisto ja valitse Verkko-osoite.
  3. Anna linkille kuvaava nimi ja lisää nimen perään suluissa (avautuu Panoptossa).
  4. Kirjoita linkille tarvittaessa kuvaus tai mitä opiskelijan pitää tehdä videoon liittyen. Jos valitsit videon katseluasetukseksi, että videon katselu vaatii kirjautumisen Panoptoon, tiedota tästä opiskelijoita kuvauskentässä. Jos kirjoitat kuvauksen, klikkaa aktiiviseksi ruutu Näytä kuvaus kurssisivulla.
  5. Valitse asetuksista kohta Näkyvyyteen liittyvät asetukset ja valitse pudotusvalikosta Uusi ikkuna. Kun opiskelija klikkaa linkkiä, linkki avautuu selaimessa uuteen välilehteen eikä Moodlen päälle.