Jamkissa siirrytään perinteisistä kotihakemistoista (H-asema) nykyaikaisempaan OneDriveen

Jamkissa tehdään muutoksia tiedostojen tallennuskäytäntöihin, jotta voidaan vastata paremmin nykypäivän tarpeisiin ja turvallisuusvaatimuksiin. Yhtenä osana tätä muutosta siirrytään kotihakemistojen osalta käyttämään OneDrive-palvelua, eli perinteisistä H-asemana näkyvistä kotihakemistoista luovutaan.

Tärkeät päivämäärät:

• 31.12.2024 jälkeen uusia kotihakemistoja ei enää luoda

• 31.5.2025 vanhat kotihakemistot poistuvat käytöstä

Miksi siirrymme OneDriveen?

OneDrive on osa M365-palvelukokonaisuutta ja se on vanhoja kotihakemistoja monipuolisempi, turvallisempi ja saavutettavampi. OneDrive tarjoaa mm. seuraavia etuja aiempaan verrattuna:

• Parempi tietoturva ja varmuuskopiointi

• Parempi saavutettavuus (OneDrivea voi muiden M365-palveluiden tapaan käyttää eri laitteilla ja sijainneissa)

• Helpompi ja monipuolisempi tiedostojen jakaminen

• Versiohallinta mahdollistaa tiedostojen aikaisempien versioiden tarkastelun/palauttamisen omatoimisesti

• OneDrivea voi käyttää selaimella tai erillisellä sovelluksella (tietokoneiden lisäksi myös mobiililaitteilla)

• Tietokoneeseen OneDrive-sovelluksella synkronoituja tiedostoja voi tarvittaessa käsitellä myös ilman verkkoyhteyttä

Siirrä siis kaikki tärkeät tiedostosi H-asemalta OneDriveen hyvissä ajoin ennen määräaikoja. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua tiedostojen siirrossa, ole yhteydessä yksikkösi IT-tukeen.

Jamk ICT-palvelut