Windows 11 päivitykset alkavat henkilökunnan työasemille

Windows 10 käyttöjärjestelmän elinkaari on päättymässä vuoden 2025 aikana, jonka vuoksi Jamkin tietohallinnon hallinnassa olevat työasemat päivitetään Windows 11 käyttöjärjestelmään huhtikuun 2025 loppuun mennessä. Käyttöjärjestelmän testausta on tehty vuoden 2024 alusta lähtien ja kuluneen kesän aikana suurin osa opiskelijatietokoneista on jo päivitetty uuteen käyttöjärjestelmäversioon.

Helpdesk on aloittanut nyt päivittämään henkilökunnan tietokoneita uuteen Windows 11 käyttöjärjestelmäversioon ja toivoo, että henkilökunta tulisi tekemään käyttöjärjestelmäpäivityksen omalle tietokoneelleen mahdollisimman pian. Ennen päivityksen tekemistä varmista, että kaikki tärkeät tiedostosi ovat tallessa joko OneDrivessa tai verkkolevyllä. Päivitystä varten tietokone tulee toimittaa Helpdeskille, joten ole yhteydessä Helpdeskiin palvelupyynnön kautta sopiaksesi aika päivityksen toteuttamiselle. Palvelupyyntö kannattaa jättää oman, pääasiallisen kampuksen kategoriaan, esimerkiksi ICT-tuki / ICT-Piippukatu (Lutakko Campus). Päivitys kestää arviolta kaksi tuntia ja päivityksen ajaksi on mahdollista saada lainakone lainaan.

Vaikka Windows 11 käyttöjärjestelmän ilme on uudistunut, on siinä vanhat tutut perusominaisuudet ja työkalut edelleen saatavilla, ja käyttäjän on helppo jatkaa sillä työskentelyä vanhaan tuttuun malliin. Windows 11 tuo myös toivottua joustavuutta muun muassa etätyöskentelyyn pilveen keskitetyn hallinnan myötä. Jos jokin asia arveluttaa päivitykseen liittyen, Helpdesk vastaa mielellään kysymyksiin.