Sivuston asetukset

Hallintapaneelin vasemmasta valikosta kohdasta ”Sivuston asetukset” pääset muokkaamaan sivuston kiinteitä elementtejä, kuten sivuston alaosia (alatunnisteita) sekä muita läpi palvelun näkyviä osioita. Suurinosa elementeistä on määritetty kaikille sivustoille, joita ei voi yksittäisillä sivustoilla muokata. Yksittäiselle sivustolle voit muokata:

• Alatunniste keskimmäisen sarakkeen lisätekstiä (Footer)
  • Etusivun Hero-elementin tekstiä

Valitse ensin kieliversio, jota haluat muokata:

Sivuston asetukset
Kieliversion valinta Sivusto asetuksista
  • Valitse sen jälkeen osio ja muokkaa kenttiä, joita haluat editoida.
  • Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä oikeasta yläreunasta
!

Help-sivuston pääsivustolta hallinnoidaan hero-elementtejä läpi sivuston. Muilta sivustoilta ei pääse muuttamaan heron taustakuvaa, tekstin väriä tai alatunnisteen reunimmaisia palstoja.

Käyttöliittymän käännökset

Käyttöliittymän eri käännöksiä eli esim. painikkeiden tekstien ja kiinteiden tekstien editoiminen ja käännökset tapahtuvat vasemman palstan kohdasta Kielet -> Käännökset.

Kieli asetukset, käännökset
Käyttöliittymän käännöksien hallinta

Varmista, että hallinnan yläreunasta on valittuna Näytä kaikki kielet ja syötä käännökset niihin kuuluviin kenttiin. Lopuksi paina alareunassa olevaa Tallenna muutokset -painiketta

Käyttäjien hallinta

Sivuston ylläpitäjä voi lisätä, poistaa ja muokata käyttäjien käyttöoikeuksia. Valitse vasemmasta reunasta “Käyttäjät”, niin näet sivustolle kirjautueet käyttäjät ja heidän käyttöoikeutensa

• Järjestelmänvalvoja: “Super-admin” eli laajimmat mahdolliset käyttöoikeudet
  • Ylläpitäjä: Oikeus lisätä, poistaa ja muokata sivuja. Oikeus muokata sivuston asetuksia ja hallinoida käyttäjiä.
  • Päätoimittaja: Oikeus lisätä, poistaa ja muokata sivujen sisältöä
  • Tilaaja: Ainoastaan katseluoikeus sivuille.

Lisää uusi käyttäjä “Lisää uusi käyttäjä” -painikkeella. Lisää käyttäjä syöttämällä hänen sähköpostiosoitteensa “Lisää olemassa oleva käyttäjä” alla olevaan kenttään. Käyttäjän tulee olla kertaalleen kirjautuneena kyseiselle sivustolle, jotta hänet voi nostaa sivuston käyttäjäksi. Muuta käyttöoikeus taso tarpeeseen sopivaksi.

Käyttäjien hallinta WordPress ohjausnäkymästä

Sivustolle jo lisätyn käyttäjän käyttöoikeus tasoa voi muokata valitsemalla käyttäjälistauksesta nimen alapuolelta “Muokkaa” ja muuttamalla “Rooli” -käyttötarkoitukseen sopivaksi. Käyttäjän voi myös poistaa, mikäli hänellä ei ole enää tarvetta ylläpitää sivuja.

!

Muista siirtää poistettavan käyttäjän sisältö toiselle henkilölle, ennen käyttäjän poistamista!

HUOM! Jos käyttäjä poistetaan, tulee hänen luoma sisältönsä siirtää toiselle käyttäjälle. Muuten hänen luomansa sisältö poistetaan WordPressistä, eikä tietoja voida palauttaa