WordPressin ohjausnäkymä

Ohjausnäkymästä pääset näkemään sivuston sisältöjä ja asetuksia. Ohjausnäkymään pääset joko klikkaamalla yläreunan työkalupalkin “Omat sivustoni” -painiketta ja valitsemalla sivusto, jonka ohjausnäkymään haluat. Tai sitten “Omat sivustoni” -painikkeen oikealla puolella olevaa sivuston nimeä, jossa tällä hetkellä olet.

Yläreunan työkalupalkki

Kirjauduttuasi sisään näkymä saattaa olla hieman erilainen eri tunnuksilla (eri oikeuksilla). Mitä suppeammat oikeudet, sitä vähemmän valikossa on valittavia ominaisuuksia.

Ohjausnäkymän etusivu
Ohjausnäkymä

Tärkeimmät ohjausnäkymän oikean reunan valikot ovat:

• Sivut
    • Täältä pääset hallitsemaan sivuston kaikkia sivuja
  • Artikkelit
    • Ei käytössä!!
  • Media
    • Mediakirjastossa on kaikki kyseisellä sivustolla käytetyt kuvat ja muut tiedostot. Täältä pääset muokkaamaan kuvien tietoja, kuten alt-tekstiä tai lisäämään uusia tiedostoja.
  • Käyttäjät
    • Sivuston käyttäjien ylläpito ja oikeuksien määrittäminen
  • Rikkinäiset linkit
  • Sivuston asetukset
    • Täältä voit vaihtaa sivuston etusivulla näkyvän sivuston otsikon “Etusivun heroelementin tekstit” -lohkosta.

Sivun yläosassa voit valita kieliversion, jota haluat katsella. Tällöin kaikki ohjauspaneelin valikot antavat vain kyseisen kielen sisällöt. Huomaa olla tarkkana, ettet lisää tai muokkaa väärässä kieliversiossa olevaa sisältöä (suomenkielisessä sivussa vain suomenkielistä sisältöä).

ohjausnäkymä yläpalkki kielivalinta
Ohjausnäkymän kieliversio vaikuttaa saatavilla oleviin sivuihin ja asetuksiin

Profiilin asetuksista voi käydä muuttamassa hallinnan kielen. Se on oletuksena “Site default”, jolloin käytetään sivuston kieltä.

käyttäjät profiilin asetukset kielivalinta
WordPress-hallinnan kielivalinta