Opetustilojen esitystekniikoista ja käytöstä yleisesti

Esitystekniikkaa on uusittu Jamkin eri kampuksilla ja yksiköissä vähitellen, joten tilojen esitystekniikka voi joskus tuntua hiukan kirjavalta erilaisine laitteineen. Esitystekniikkaa pyritään yksinkertaistamaan samalla, kun opetustilojen tietokoneista vähitellen luovutaan. Opetustilojen tietokoneet säilyvät auditorioissa, tietokoneluokissa ja monimuoto-opetustiloissa.

Useimmissa perusopetustiloissa on vain projektori ja aktiivikaiuttimet. Kuva projektorille välitetään omasta läppäristä displayport-liitännän kautta. Saman liitännän kautta myös ääni kulkee projektorin kautta aktiivikaiuttimiin ja äänentasoa voi säätää joko projektorin kaukosäätimellä tai tietokoneen käyttöjärjestelmän äänisäädöillä. Näissä tiloissa on siis tarjolla vain yksi kaapeli esittämistä varten.

Auditorioissa, useissa neuvotteluhuoneissa ja monimuoto-opetustiloissa käytetään jatkossakin ohjattuja av-järjestelmiä eli niissä saattaa laitteita ja liitäntöjä olla useita. Tällöin järjestelmä käynnistetään ohjauspaneelista ja paneelista myöskin tehdään kuvaan, ääneen ja joissakin tapauksissa myös valaistukseen liittyvät säädöt.

Jamkilla on useissa tiloissa liikuteltavia TV-vaunuja, joihin saat kuvan samaan tapaan kuin projektoreihinkin eli läppärin displayport-liitännästä.

Opetustiloja varaustilanteen näet Peppi-järjestelmän kalenteriosasta. Neuvottelutilat voit varata Outlook-kalenterin kautta. Jos huomaat tilojen esitystekniikoissa puutteita tai vikoja, tee niistä palvelupyyntö kampuksen ICT-tukeen.

!

Muista sammuttaa projektori tai av-järjestelmä käytön jälkeen. Näin säästämme projektoreita ja niiden lamppuja.

Katso seuraavaksi: Kuva ja ääni tietokoneesta projektoriin tai televisioon