Näytön jako Windowsista esityslaitteelle

Windows-järjestelmissä kuvan jako tapahtuu painamalla Windows- ja P -näppäimiä yhtä aikaa.

Tietokoneen näppäimistö, jossa ympyröity ikkuna-ikonia esittävä painike ja P-kirjainta esittävä painike. Näiden painikkeiden välillä menee viiva. Kuvan päällä lukee Windows + P

Esiin ponnahtaneesta valintaikkunasta valitaan esitystilanteeseen sopiva ruudunjakotapa.

Vaihtoehdot ruudunjaolle ovat:

1. PC screen only, joka näyttää kuvan vain oman koneesi näytöllä.
  2. Duplicate, joka näyttää samaa kuvaa koneesi näytössä ja siihen liitetyllä näytöllä.
  3. Extend, joka laajentaa näkymää siten, että molemmat näytöt näyttävät eri kuvan. Esimerkiksi päänäytöllä (yleensä oman koneesi näyttö) näkyy muistiinpanot ja toisella näytöllä tai valkokankaalla on esitys.
  4. Second Screen only, joka pimentää oman koneesi näytön ja näyttää kuvaa vain koneeseen liitetyllä näytöllä.

Näkyvissä on myös linkki Connect to a wireless display, joka mahdollistaa esityksen jakamisen langattomasti Miracast yhteensopivan laitteen kautta, esim. Microsoft Wireless Display Adapter).

Ruutukaappauskuva näkymästä, jossa näkyy vaihtoehdot PC Screen only, Duplicate, Extend ja Second screen only.