2 Työelämäyhteistyö
Ammattikorkeakoulussa tehtävät opinnäytetyöt ovat työelämälähtöisiä kehittämishankkeita. Keskeistä on yhteistyö työelämän kanssa läpi koko opinnäytetyön prosessin.
Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opinnäytetyön aihe-ehdotuksen tehdään Wihi-järjestelmässä, jossa koordinaattori hyväksyy aiheen ja nimeää pääohjaajan. Ensimmäisen ohjaustapaamisen yhteydessä sovitaan ohjauskäytännöistä ja aloituspalaverista toimeksiantajan edustajan kanssa. Aloituspalaverissa allekirjoitetaan sopimus opinnäytetyöstä. Suositeltavaa on, että sopimus allekirjoitetaan yhdessä toimeksiantajan luona pidettävässä palaverissa Sivun alaosasta löydät linkin Jamkin opinnäytetyön ohjeeseen kohtaan sopimukset. Mikäli opinnäytetyönohjaaja ei pääse kyseessä olevan toimeksiantajan luokse voidaan sopia esimerkiksi Teams palaverista. Tässä ensimmäisessä neuvottelussa luodaan raamit opinnäytetyön tekemiselle ja saadaan selville tarvitaanko sopimuksen lisäksi vielä esimerkiksi erillinen tutkimuslupa tai muu vastaava lupa opinnäytetyön tekemisestä ko. organisaatiossa tai onko opinnäytetyössä salassapidettäviä osia. Erillinen organisaatiokohtainen tutkimuslupa tarvitaan usein esimerkiksi terveydenhuollon organisaatioissa.
Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoihin tai henkilökuntaan kohdistuvissa opinnäytetöissä toimitaan Jamkin tutkimuslupaprosessin mukaisesti.
Työelämäyhteistyö jatkuu koko opinnäytetyöprosessin ajan työelämän edustajalla on tärkeä rooli opinnäytetyön ohjaamisessa työelämän näkökulmasta ja ammattikorkeakoulun opinnäytetyön pääohjaajan tehtävänä on huolehtia siitä, että opiskelijan opinnäytetyö vastaa AMK/YAMK-opinnäytetyön kriteereitä.
Linkit
Opinnäytetyön sopimukset (Opiskelijan opinnäytetyöohje)
Päivitetty 2.4.2022 Sirpa Tuomi