10.1 Yleistä Wihistä

Wihin tarkoituksena on systematisoida ja tuoda näkyväksi ohjaajan ja opiskelijan työtä opinnäytetyön ohjaukseen liittyen. Näin Wihin käyttö mahdollistaa tarvittaessa esim. ohjaajan vaihtamisen aiempaa sujuvammin. Kaiken ohjaukseen liittyvän kahdenvälisen keskustelun tulee näkyä Wihissä. Jos siis keskustelet opiskelijan kanssa esim. Teamsissa, kirjaa Wihiin, mistä aiheesta olette keskustelleet.

Wihissä opinnäytetyö tehdään projektina ja sillä on kolme työskentelyvaihetta (1/3, 2/3 ja 3/3). Wihi on integroitu Peppiin siten, että kunkin työskentelyvaiheen hyväksyminen Wihissä vie Peppiin opiskelijan opinnäytetyön opintojaksolle suoritusmerkinnän. Myös lopullinen opinnäytetyön arvosana tulee Wihistä. Lisäksi ohjaaja valitsee Wihissä Tweb-asianhallintajärjestelmään siirrettävät opinnäytetyöhön liittyvät dokumentit. Siirto tapahtuu taustalla projektin viimeisessä vaiheessa.

Wihin roolit

Wihissä sinulla voi olla kaksi eri roolia: ohjaaja ja/tai koordinaattori.

Jamkin opettajalla on automaattisesti ohjaajan rooli.

Koordinaattorin roolilla toimivat yksikön opinnäytetöiden aihe-ehdotuksien hyväksyjät, tulosalueiden päälliköt sekä opinnäytetyöryhmien jäsenet. Oikeudet haetaan HALKO-palvelun kautta Peppi rooli -kohdasta.

Wihin etusivu

Wihiin kirjaudutaan Jamkin verkkotunnuksilla. Linkki Wihiin löytyy sivun alaosasta.

Wihiin on tuotu kaikki opinnäytetyöhön liittyvät ohjeistukset. Ne löytyvät Wihin oikeasta yläkulmasta oranssin kysymysmerkin takaa (kuvio 1).

Kuvio 1. Ohjeiden paikka Wihissä

Kirjauduttuasi Wihiin sinulle aukeaa ohjaajan työpöytä, jonka voit vaihtaa koordinaattorin työpöydäksi, mikäli sinulla on myös ko. rooli olemassa. Voit vaihtaa roolia työpöydän oikean yläkulman Roolit-valinnasta klikkaamalla haluamaasi roolia (kuvio 2).

Kuvio 2. Roolin vaihtaminen

Asetukset

Ohjaajana voit määritellä kuinka usein haluat sähköpostia Wihistä omien ohjattaviesi tapahtumista (kuvio 3). Valinta tehdään Asetukset-valikon kautta.

Kuvio 3. Ohjaajan työpöydän asetukset

Koordinaattorin roolilla voit tilata asetuksien kautta sähköpostit halutun tutkinto-ohjelman aihe-ehdotuksista ja tapahtumista. Lisäksi voit määritellä sähköpostin lähetystiheyden (kuvio 4).

Kuvio 4. Koordinaattorin työpöydän asetukset

Linkit

Wihi-palvelu (vaatii kirjautumisen)