11.1 Aihe-ehdotuksen hyväksyminen

Opiskelija aloittaa opinnäytetyön tekemisen laatimalla Wihissä opinnäytetyön aihe-ehdotuksen. Kun opiskelija on tallentanut aihe-ehdotuksen, voit Wihin koordinaattorina nähdä sen. Uudesta aihe-ehdotuksesta saat ilmoituksen sähköpostiisi, mikäli olet Wihin asetuksissa sen siten määritellyt (ks. asetukset Yleistä Wihistä -sivulta).

HUOM. Jos teet opiskelijan tai opiskelijaryhmän puolesta aihe-ehdotuksen ja näin kutsut opiskelijat tekemään opinnäytetyötä Wihissä, tulee jokaisen opiskelijan erikseen käydä hyväksymässä kutsu projektiin, ennen kuin pääset hyväksymään aihe-ehdotuksen ja valitsemaan työlle ohjaajan.

Uusi aihe-ehdotus

Koordinaattorin tehtävänä on hyväksyä oman tutkinto-ohjelmansa opiskelijoiden tekemät aihe-ehdotukset ja ehdottaa niille ohjaajat.

Näet uudet opinnäytetyön aihe-ehdotukset Wihin etusivulla (kuvio 1). Etusivulla näet vain uusimmat aihe-ehdotukset sekä hitaimmin edistyvät työt. Kaikki saapuneet aihe-ehdotukset löytyvät Aihe-ehdotukset -välilehdeltä. Voit nähdä ja käsitellä kaikkia aihe-ehdotuksia, mutta sinun kannattaa suodattaa näkyviin oman tutkinto-ohjelmasi aihe-ehdotukset.

Kuvio 1. Koordinaattorin etusivu

Hyväksyäksesi aihe-ehdotuksen ja valitaksesi sille ohjaajan, klikkaa opinnäytetyön nimeä, jolloin pääset projektialueelle tarkistamaan opiskelijan kirjoittamaa aihe-ehdotusta. Aihe-ehdotus näkyy ikkunan oikeassa reunassa Opinnäytetyön tiedot -otsikon alla. Oikeassa reunassa näet myös opiskelijan, ohjaajan ja mahdollisen yrityksen (sidosryhmän) tiedot.

Projektialueen yläosan Hyväksy-painikkeella pääset hyväksymään opiskelijan aihe-ehdotuksen (kuvio 2).

Aihe-ehdotusta ei voi hylätä, mutta voit viestiä opiskelijan kanssa ja ehdottaa aihe-ehdotuksen muuttamista tai kehittämistä ennen kuin sen hyväksyt. Voit viestiä opiskelijan kanssa projektialueella näkyvän Kirjoita viesti -painikkeen kautta. Opiskelija saa koordinaattorin viesteistä ilmoituksen sähköpostiinsa.

Kuvio 2. Koordinaattorin projektialue ennen aiheen hyväksymistä

Aiheen hyväksymisen jälkeen valitset työlle ohjaajan. Se tehdään Ehdota ohjaajalle -painikkeella (kuvio 3).

Kuvio 3. Koordinaattori valitsee ohjaajan

Ehdota ohjaajalle -ikkunassa, joka on avautunut klikattuasi Ehdota ohjaajalle -painiketta, valitset ohjaajan ja voit kirjoittaa ohjaajalle kommentin (kuvio 4). Klikattuasi Lähetä-painiketta ohjaaja saa ilmoituksen sähköpostiinsa uudesta ohjattavasta työstä. (HUOM. kommentti näkyy vain Wihi-palvelussa).

Kuvio 4. Ehdota ohjaajalle -ikkuna

Ohjaaja voi joko hyväksyä työn ohjattavakseen tai hylätä sen. Hylätessään työn, aihe-ehdotus palautuu takaisin koordinaattorille. Kun ohjaaja hyväksyy työn, varsinainen opinnäytetyöprosessi alkaa, ja sekä opiskelijalle että ohjaajalle aukeavat Wihissä olevat vaiheet ja työkalut näkyviin.

Linkit

Yleistä Wihistä