Zoom

Funet Zoom on helppokäyttöinen, uuden sukupolven HD-tasoinen virtuaalikokouspalvelu, joka on suunniteltu vastaamaan nykypäivän liikkuvan tutkijan, opiskelijan ja opettajan tarpeisiin. Työkaluvalikoima Zoomissa on suunnilleen samanlainen kuin Adobe Connectissa, joten se soveltuu myös hybridiopetukseen, mutta edellyttää hiukan uuden välineen opettelua ja toiminnan uudelleen miettimistä ”Zoomin tavalla”. Kokous on mahdollista tallentaa joko pilveen tai omalle tietokoneelle. Jokainen Jamkin henkilökuntaan kuuluva voi käyttää  Zoomia työhön tai opetukseen liittyvissä tehtävissä.

Zoomin avulla voidaan järjestää kokouksia, joissa on jopa 300 samanaikaista osallistujaa ja jakaa sisältöä useilla integroiduilla työkaluilla PC-, Mac-, Linux, iOS- tai Android-laitteilla. 100 osallistujan peruskokouksen lisäksi Jamkilla on käytettävissä 5 kpl Large Room (max 500 osallistujaa), ja 5 kpl Webinar (max 500 osallistujaa), lisenssejä.

Palvelua pääset käyttämään Jamkin käyttäjätunnuksella osoitteesta zoom.jamk.fi . Sieltä kannattaa ladata omalle koneelle Zoom-ohjelmisto, jolla käyttö sujuu kätevästi. Ohjelmiston voit ladata halutessasi myös Software Centeristä. Tässä video-ohjeessa neuvotaan kuinka pääset alkuun : https://youtu.be/2q7uKwhFViA

Peruskäyttö sujuu parhaiten siten, että kokouksen järjestäjä (host) ajastaa kokouksen ja kutsuu muut osallistujat (participants) Zoom-ohjelmiston avulla. Mikäli sinulla on käytössäsi Zoomin Outlook-laajennus, se onnistuu myös suoraan Outlookin kalenterin kautta. Zoomin ajastustyökalu (Zoom-sovellus tai Outlook) luo kutsun, jossa on kokoukseen liittymisohjeet englanniksi (voit halutessasi muokata viestiä ennen sen lähettämistä). Kutsutut liittyvät kokoukseen ohjeen mukaisesti, yleisin tapa on klikata kutsussa olevaa url-osoitetta, jolloin linkki avautuu selaimeen ja tarjoaa kaksi vaihtoehtoa. Suositeltava vaihtoehto on ladata erillinen Zoom-sovellus, joka latauduttuaan käynnistää sovelluksen suoraan kokoukseen (mikäli Zoom-sovellus on jo asennettu, selain kysyy vain että sallitaanko sovelluksen käynnistys). Ellei lataaminen ole mahdollista, kokoukseen voi liittyä myös selaimella, tosin rajoitetuin toiminnoin (esim. oman web-kameran kuvaa ei saa lähetettyä silloin).

Zoom-kokouksen ajastaminen ja osallistujien kutsuminen.

Osallistujan polku Zoom-kokoukseen.

Zoom Help Center (in English)