Editointi

Editointi on prosessissa osuus, jossa vähimmillään yhdistetään eri otokset käsikirjoituksen mukaan ja lisätään mahdolliset alku- ja lopputekstit. Tarvittaessa voidaan lisätä esimerkiksi selostusääni ja tarpeen mukaan erilaisia leikkauksia ja tehosteita.

Editointiin hyvä ja monipuolinen työkalu on Davinci Resolve (Win, Mac, Linux). Pelkkään leikkeiden pätkimiseen ja yhdistelyyn riittää Avidemux (Win, Mac, Linux). Mac-laitteilla editointia voi tehdä ilmaisella iMoviella. Maksullisia paljon käytettyjä editoreita ovat mm. Adobe Premiere CC, Davinci Resolve Studio (Win, Mac, Linux), Vegas Pro (Win), Final Cut Pro (Mac). Joistakin videojakelupalveluista (Youtube, Panopto) löytyy selainpohjainen videoeditori, jolla voi tehdä kevyttä leikkausta.