Langattomat WLAN-verkot

Jamkilla on lähes koko kampusalueen kattava langaton WLAN-verkko (Wireless Local Area Network). Langaton verkko on pääsääntöisesti optimoitu toimimaan neuvottelutiloissa, auditorioissa ja opetustiloissa.

Kiinteissä työpisteissä suositellaan ensisijaisesti käytettävän kiinteää verkkoyhteyttä. Myös luokkatiloissa ja auditorioissa on hyvä käyttää kiinteää verkkoyhteyttä opetus- ja esitystilanteissa. Verkkokaapeli löytyy luokkatiloissa yleensä opettajan pöydältä.

Käytettävissä olevat verkot

Jamk:n tiloissa on käytettävissä useita eri langattomia verkkoja eri tarpeisiin. Langattomat verkot on nimetty seuraavasti:

• Jamk-Staff
    • Toimii ainoastaan Jamkin ICT-palveluiden ylläpitämillä tietokoneilla
  • Eduroam
    • Eduroam verkkoa voi käyttää omilla henkilökohtaisilla laitteilla, kuten tietokoneella ja puhelimella
    • Kirjautuminen Jamkin sähköpostiosoitteella ja salasanalla tai oman oppilaitoksen verkkotunnuksilla
  • Jamk-Guest

Kuuluvuusalueet

Langaton verkko on käytettävissä lähes kaikkialla Jamkin tiloissa ja kuuluvuusaluetta laajennetaan/muutetaan tarpeiden mukaan. Jos huomaat, että langaton verkko ei toimi jossakin tilassa tai havaitset muita ongelmia, ota yhteyttä Helpdeskiin.

Eduroam

Verkkovierailupalvelu Eduroamin piirissä olevien Funet-jäsenorganisaatioiden käyttäjät voivat kirjautua omilla tutuilla käyttäjätunnuksillaan langattomaan vierailijaverkkoon vieraillessaan minkä tahansa Eduroam-verkon kuuluvuusalueella. Kunkin käyttäjän käyttäjätunnustiedot haetaan tämän kotiorganisaatiosta eikä erillisiä vierailijatunnuksia tarvita, mikä vähentää käyttäjähallinnointiin liittyvää työtä.

Eduroamiin kirjaudutaan Jamkin sähköpostiosoitteella, joka on muotoa:

• Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
  • Opiskelijat: käyttäjätunnus@student.jamk.fi

Tarkempia ohjeita käyttöönottoon muun muassa mobiililaitteille löydät erillisestä Eduroam-ohjeesta.

Jos olet toisen oppilaitoksen opiskelija, varmista kirjautumistiedot oman oppilaitoksesi ICT-tuesta. Lisätietoa Eduroamista löydät CSC:n verkkosivuilta