Tapaamiseen liittyminen

Voit liittyä Zoom-tapaamiseen tietokoneen sovelluksella, mobiililaitteen sovelluksella tai tietokoneen selaimella. Löydät alta ohjeet kaikkiin kolmeen liittymistapaan.

Suosittelemme Zoomin käyttöä tietokoneen sovelluksella. Voit ladata Zoom-sovelluksen Zoomin Download Centeristä.

Valmistaudu Zoom-tapaamiseen ja liity tapaamiseen tietokoneen Zoom-sovelluksella.

1. Valmistaudu ennakkoon.

1. Varaa verkkotapaamista varten rauhallinen tila, jossa voit keskittyä tapaamiseen ja käyttää huoletta mikrofonia ja kameraa. Huolehdi myös siitä, että tilan valaistus on kunnossa. Näyt kamerassa selkeästi, kun valo tulee edestä.
  2. Pyri aina osallistumaan Zoom-tapaamiseen tietokoneella olet sitten tapaamisen järjestäjä tai osallistuja. Lataa ja asenna Zoom-sovellus koneellesi Download Centeristä.
  3. Voit harjoitella Zoom-tapaamiseen liittymistä aina avoinna olevassa Zoom-testitapaamisessa.

2. Varmista, että olet saanut tapaamisen Zoom-linkin.

1. Opettaja lisää usein opintojakson Zoom-linkin Moodle-oppimisympäristöön. Zoom-tapaamisen linkin voi lähettää myös Outlookin kalenterikutsuna tai sähköpostissa.
  2. Klikkaa linkkiä tai kopioi linkkiteksti selaimen osoitekenttään.
  3. Selain ehdottaa tapaamisen avaamista Zoom-sovelluksessa TAI tarjoaa Zoom-sovelluksen lataamista koneellesi, jos sitä ei ole vielä ladattu ja asennettu. Hyväksy lataus ja asennus viimeistään tässä vaiheessa, sillä osa kokouksen ominaisuuksista ei ole käytettävissä ilman sovellusta. Lataus ja asennus tapahtuu nopeasti.
  4. Zoomiin ei ole pakollista kirjautua osallistuakseen kokoukseen, mutta jos kirjaudut kohdasta Sign in with SSO, saat käyttöösi Jamkin Zoomin.

3. Tutustu tapaamisen perustoimintoihin.

1. Odotushuone: Joissain Zoom-tapaamisissa käytetään odotushuonetta, josta tapaamisen järjestäjä päästää sinut varsinaiseen tapaamishuoneeseen. Odota rauhassa, että opettaja päästää sinut tapaamiseen.
  2. Test Speaker and Microphone: Kun pääset sisälle Zoom-tapaamiseen, klikkaa Test Speaker and Microphone -linkkiä ja suorita äänitesti. Seuraa näytölle tulevia ohjeita kaiuttimien ja mikrofonin toiminnan testaamiseksi. Klikkaa lopuksi Join with Computer Audio. Äänitesti kannattaa tehdä jokaisen tapaamisen alussa.
  3. Mikrofoni: Kun mikrofonikuvakkeen päällä on punainen palkki, mikrofonisi on mykistettynä ja muut tapaamisen osallistujat eivät kuule puhettasi. Kun klikkaat mikrofonikuvaketta, punainen palkki poistuu ja muut kuulevat äänesi. Käytä mieluiten kuulokemikrofonia, jotta osallistuminen on miellyttävämpää sinulle ja muille.
  4. Videokamera: Kun videokamerakuvakkeen päällä on punainen palkki, muut tapaamisen osallistujat eivät näe videokuvaasi. Kun klikkaat videokamerakuvaketta, punainen palkki poistuu ja muut näkevät videokuvasi. Videokamerakuvakkeen vieressä olevasta nuolesta voit tarvittaessa vaihtaa kameraa ja säätää muita videoasetuksia. Voit myös aktivoida taustakuvan, taustan sumennuksen tai vaikkapa avatarin, joka korvaa videokuvasi. Jos olet kirjautunut Zoomiin Jamkin tunnuksilla, voit lisätä itsellesi profiilikuvan, joka näkyy silloin, kun videokamerasi ei ole päällä.
  5. Speaker view/Gallery view: Voit katsella muiden tapaamisen osallistujien videokuvia joko Speaker view tai Gallery view -näkymässä. Voit vaihtaa näkymää klikkaamalla View-painiketta videonäkymän oikeassa yläkulmassa.

Jos haluat liittyä Zoom-tapaamiseen mobiililaitteella

Mobiililaite on hyvä varatyökalu, jos sinulla on esimerkiksi vaikeuksia liittyä Zoom-tapaamiseen tietokoneella. Opettaja voi puolestaan haluta liittyä Zoom-tapaamiseen tietokoneen lisäksi mobiililaitteella, jotta hän voi tarkastella tapaamista myös osallistujan näkökulmasta.

Mobiilisovelluksessa on käytettävissä lähes samat toiminnot, kuin tietokoneelta osallistuttaessa.

1. Lataa Zoom-sovellus mobiililaitteeseesi.

1. Lataa ZOOM Cloud Meetings mobiililaitteesi sovelluskaupasta.
  2. Voit halutessasi kirjautua Jamkin tunnuksilla kohdasta Sign in with SSO/Continue with SSO/SSO.
  3. Jos aiot opettajana liittyä Zoom-tapaamiseesi sekä kannettavalla tietokoneella että mobiililaitteella, kirjaudu vain kannettavan tietokoneesi Zoom-sovellukseen Jamkin tunnuksilla.

2. Liity Zoom-tapaamiseen.

1. Paina Zoom-tapaamisen linkkiä, jonka olet saanut sähköpostiin tai joka löytyy esimerkiksi opintojakson Moodlesta. Linkin painaminen avaa mobiililaitteesi Zoom-sovelluksen ja pääset liittymään tapaamiseen.
  2. Voit myös poimia Zoom-linkin lopussa olevan numerosarjan, naputella sen sovelluksen koodikenttään ja liittyä tapaamiseen koodin avulla.

3. Aktivoi mikrofoni ja kaiutin, kun tapaaminen avautuu.

1. Klikkaa tarvittaessa Join Audio.
  2. Valitse Wifi or Cellular Data.

4. Tarkista nimesi liityttyäsi tapaamiseen.

1. Jos et ole kirjautunut Zoom-sovellukseen, nimesi voi mobiililaitteella tapaamiseen liityttäessä olla esimerkiksi numerosarja tai jotain mobiililaitteesi käyttöjärjestelmään tai malliin liittyvää (esim. iPhone Pekka tai Samsung 123).
  2. Voit itse muokata nimeäsi klikkaamalla Participants-painiketta ja sitten nimesi yhteydessä olevaa Rename-painiketta.
  3. Jos et saa päivitettyä nimeäsi itse, pyydä tapaamisen järjestäjää muokkaamaan nimesi muotoon Etunimi Sukunimi.

Jos haluat liittyä Zoom-tapaamiseen selaimella:

Jos sinun täytyy jostain syystä käyttää selainta, suosittelemme Chrome-selainta. Muita vaihtoehtoja ovat Firefox tai EdgeEmme suosittele Safaria tai Internet Exploreria.

1. Klikkaa Zoom-tapaamislinkkiä. Zoom ehdottaa sovelluksen lataamista tai tapaamisen avaamista sovelluksessa.
  2. Etsi näytöltä linkki Join from Your Browser ja klikkaa sitä.
  3. Seuraa näytöllesi tulevia ohjeita. Hyväksy, jos selain kysyy lupaa käyttää mikrofonia ja kameraa.
  4. Huomioithan, että selaimella liityttäessä esimerkiksi annotointi eli merkintöjen tekeminen jaettuun näyttöön ei ole mahdollista.