Mikä on käyttäjätunnukseni?

Jokainen opiskelija/henkilökuntaan kuuluva tarvitsee verkkotunnuksen eli käyttäjätunnuksen päästäkseen kirjautumaan Jamkin tietojärjestelmiin ja/tai työasemiin.

Tunnukset ovat muodoltaan:

• Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
  • Opiskelijat: käyttäjätunnus@student.jamk.fi
  • Ulkoiset käyttäjät: etunimi.sukunimi@external.jamk.fi

Joissakin vanhemmissa järjestelmissä käytetään tunnuksesta lyhyempää muotoa, joka on opiskelijoilla pelkkä käyttäjätunnus ja henkilökunnalla nimen alkukirjaimet. Ulkoisten käyttäjien lyhyt tunnus alkaa yleensä ext-lyhenteellä.

Käyttäjätunnus luodaan kaikille automaattisesti, mutta salasana asetetaan itse.

Voit käydä tarkistamassa tunnuksesi ja asettamassa sille salasanan verkkopankkikirjautumista käyttäen salasananvaihtopalvelussa:

1. Mene selaimella osoitteeseen tunnistus.jamk.fi
2. Valitse tunnistustavaksi verkkopankkisi ja kirjaudu sisään.
3. Tarkista tiedot ja jatka palveluun.
4. Paina Salasanan vaihtopalvelu -painiketta.
5. Salasananvaihtopalvelu listaa kaikki Jamkin tunnuksesi.

Mikäli sinulla ei ole soveltuvia verkkopankkitunnuksia, tai palvelun käyttö ei syystä tai toisesta onnistu, ota yhteyttä opiskelijapalveluihin tai Helpdeskiin. Varaudu esittämään henkilötodistuksesi.

!

Joidenkin tunnustyyppien salasanat vanhenevat turvallisuussyistä tietyin väliajoin ja mikäli niitä ei vaihdeta järjestelmän kehotuksesta huolimatta, tunnus lukkiutuu. Pidä huolta että salasanasi on yksilöllinen, riittävän pitkä ja että vaihdat sen aika ajoin.