Salasanan vaihtaminen

Salasanan voit vaihtaa eri tavoilla, valitse itsellesi sopivin tapa:

• Microsoft 365 -palvelussa
  • Jamkin kampuksilla työasemassa
  • Verkkopankkitunnuksilla salasanan vaihtopalvelussa (myös unohtuneen salasanan vaihtaminen)
  • Etätyöpöytäyhteyden kautta

Muista salasanan vaihtamisen jälkeen päivittää se kohdalleen myös kaikkiin käyttämiisi päätelaitteisiin, jotta tunnus ei mene lukkoon vanhalla salasanalla tehtyjen kirjautumisyritysten vuoksi. Mikäli mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei toimi, ota yhteyttä opiskelijapalveluihin tai Helpdeskiin.

Microsoft 365 -palvelussa

1. Kirjaudu Microsoft 365 -palveluun osoitteessa https://m365.jamk.fi
  2. Klikkaa oikeasta yläreunasta löytyvää rataskuvaketta
    • Mikäli ratas -valikkoa ei ole näkyvissä, palaa etusivulle klikkaamalla Jamk-logoa.
  3. Valitse avautuvasta valikosta “Change your password”
  4. Kirjoita vanha salasanasi ja uusi salasana kahteen kertaan
    • Salasanan minimipituus on 14 merkkiä, sisältäen isoja / pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita.

Jamkin kampuksilla työasemassa

1. Kirjaudu työasemaan
  2. Paina näppäimistöltä Ctrl + Alt + Del
  3. Valitse valikosta “Change Password”
  4. Kirjoita vanha salasana ja anna sen jälkeen uusi
    • Salasanan minimipituus on 14 merkkiä, sisältäen isoja/pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita

Verkkopankkitunnuksella salasanan vaihtopalvelussa (myös unohtuneen salasanan vaihtaminen)

Salasanan vaihtopalvelussa voit vaihtaa minkä tahansa Jamkin käyttäjätunnuksesi salasanan sekä noutaa opintojen /työsuhteen alussa oman käyttäjätunnuksesi. Palvelun kautta voit vaihtaa salasanan, vaikka olisit unohtanut sen. Palvelu perustuu julkishallinnon yhteiseen verkkotunnistamisen ja -maksamisen alustaan. Taustalla on kansallinen suomi.fi -tunnistautuminen.

1. Mene selaimella osoitteeseen https://tunnistus.jamk.fi/
  2. Valitse tunnistustavaksi oma verkkopankkisi ja kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksellasi.
  3. Tarkista tiedot ja jatka palveluun.
  4. Paina Salasanan vaihtopalvelu -painiketta
  5. Salasananvaihtopalvelu listaa kaikki Jamkin tunnuksesi, valitse listalta tunnus jonka salasanan haluat vaihtaa
  6. Syötä haluamasi uusi salasana
    • Salasanan minipituus on 14 merkkiä, sisältäen isoja/pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä) ja numeroita

Etätyöpöytäyhteyden kautta

Salasanan vaihtaminen onnistuu myös etätyöpöytäyhteyden kautta, mikäli käytettävissä ei ole verkkopankkitunnuksia.

1. Käynnistä etätyöpöytäyhteys osoitteesta remote.jamk.fi
  2. Kirjaudu sisään Jamkin sähköpostiosoitteella ja verkkosalasanalla
  3. Kun etätyöpöytä on avautunut, käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + Del (toimii selaimessa vain koko ruudun tilassa)
    • Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös Ctrl + Alt + End
  4. Valitse aukeavasta näkymästä “Change password”
  5. Kirjoita vanha salasanasi ja määrittele sen jälkeen uusi