Etäkäyttöpalvelut ja etätyöyhteys

Suurin osa Jamkin tietojärjestelmäpalveluista toimii internet-selaimella milloin ja mistä tahansa. Mm. M365, Elmo-intra toimivat suoraan selaimella ja yhteys on aina myös salattu.

Osa palveluista on tietoturvasyistä eristetty julkisesta internetistä ja tällaisia palveluita tulee siksi käyttää erillisen etätyöyhteyden kautta Jamkin tilojen ulkopuolelta työskenneltäessä. Elmo-intran Tietojärjestelmät-sivulla on listattu yleisimmät palvelut ja niiden yhteydessä on erillisellä kuvakkeella ilmaistu edellyttääkö palvelun käyttö etätyöyhteyttä työskenneltäessä Jamkin tilojen ulkopuolelta.

Etätyöyhteys muodostetaan selaimella menemällä osoitteeseen https://remote.jamk.fi tai Windows app -ohjelmalla. Kirjautuminen palveluun tapahtuu omalla sähköpostiosoitteella ja käynnistämällä haluttu etätyöpöytä. Tarkemmat ohjeet Remote-yhteydestä löydät Etätyöpöydät -sivulta.

Tutustu myös muihin ohjeisiin: