Salasanan muodostaminen

Hyvä ja turvallinen salasana muodostuu, kun huomioit seuraavat ohjeet:

• Pituus: Salasanan pituus on oltava vähintään 14 merkkiä tai enemmän
  • Monimutkaisuus: Käytä yhdistelmää isoja ja pieniä kirjaimia väliltä A-Z ja numeroita 0-9, sekä erikoismerkkejä tai symboleja
  • Uniikkius: Älä käytä salasanassa henkilökohtaisia tietojasi, kuten nimeäsi, syntymäpäivääsi, käyttäjänimeäsi, tai puhelinnumeroasi tai niiden osia
  • Monipuolisuus: Yhdistä toisiinsa liittymättömiä sanoja luodaksesi salalausekkeen. Hyvä salasana on helposti muistettava, mutta vaikeasti arvattavissa
  • Vältä: käyttämästä sanoja jotka löytyvät sanakirjasta

Paras paikka säilyttää salasana on pitää se omassa muistissa. Älä tallenna salasanaa tietokoneelle suojaamattomaan tekstitiedostoon. Sieltä se on helposti haitta- tai murto-ohjelman nuuskittavissa. Älä käytä samaa salasanaa muissa palveluissa tai verkkosivustoilla. Vaihda salasanasi säännöllisin väliajoin.

Salasanaa ei saa kertoa eikä luovuttaa kenellekään, mukaan lukien ystävät tai perheenjäsenet. Jamkin tietojärjestelmien käyttäjätunnus/salasanaparin luovuttaminen toiselle henkilölle on käyttösääntöjen vastaista.

Ohje salasanan vaihtamiseksi