OneDrive

OneDrive on osa Microsoft 365 -pilvipalvelua. Se mahdollistaa tiedostojen tallentamisen M365-pilvipalveluun ja pääsyn niihin eri päätelaitteilta, milloin ja mistä tahansa. OneDriveä voi käyttää joko internet-selaimella, tai päätelaitteeseen erikseen asennettavalla ohjelmistolla (ns. OneDrive client). Voit halutessasi korvata OneDrivella esimerkiksi perinteisen kotihakemiston (H-asema) kokonaan, kunhan pienen perehtymisen jälkeen ensin omaksut näiden kahden toimintamallin erot.

OneDrive-sovellus

OneDrive-sovelluksen tehtävä on synkronoida valitut tiedostot koneen paikalliselta levyltä pilveen ja päinvastoin silloin kun verkkoyhteys on käytettävissä.

Windows 10/11 käyttöjärjestelmän mukana tulee yleensä OneDrive-sovellus valmiiksi asennettuna, eli riittää kun käynnistää sen ja kirjautuu sisään omalla Jamkin tunnuksella eli sähköpostiosoitteella ja salasanalla sekä määrittelee ensimmäisellä käyttökerralla halutut asetukset kohdalleen. Muilla alustoilla ohjelmisto pitää ladata ja asentaa erikseen.

Ohjeet kuinka voit asentaa OneDriven Jamkin ylläpitämille laitteille löydät täältä. Muille laitteille on saatavilla Microsoftin ohjeet OneDrive-sovelluksen lataamiseksi ja käyttämiseksi löydät täältä: https://support.office.com/fi-fi/onedrive

OneDriven käyttö selaimella

Voit käyttää OneDriveä myös selaimella.

1.) Kirjaudu omalla tunnuksellasi Jamkin Microsoft 365 -palveluun osoitteessa https://m365.jamk.fi
2.) Valitse kirjautumisen jälkeen sovellusvalikosta “OneDrive “