Sähköpostiin kirjautuminen

Alta löydät ohjeita kuinka pääset kirjautumaan sinun sähköpostilaatikkoosi. Ohjeet aukeavat klikkaamalla tai napauttamalla ohjeen otsikkoa.

Mene internet-selaimella osoitteeseen https://m365.jamk.fi ja kirjaudu sisään. Käyttäjätunnuksena toimii Jamkin sähköpostiosoite. Outlook-sovellus löytyy sivuston vasemman reunan ohjelmavalikosta.

• Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
    • Opiskelijat: opiskelijatunnus@student.jamk.fi
    • Ulkoiset käyttäjät: etunimi.sukunimi@external.jamk.fi

Voit tarkistaa oman käyttäjätunnuksesi näiden ohjeiden avulla: Mikä on käyttäjätunnukseni?

Jamkin työasemilla on valmiiksi asennettuna Outlook -sähköpostisovellus. Löydät Outlookin Windowsin Start-valikosta. Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma pyytää lisäämään sähköpostitilin. Tilit ovat muotoa:

• Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
    • Opiskelijat: opiskelijatunnus@student.jamk.fi
    • Ulkoiset käyttäjät: etunimi.sukunimi@external.jamk.fi

Voit tarkistaa oman käyttäjätunnuksesi näiden ohjeiden avulla: Mikä on käyttäjätunnukseni?

Outlook-ohjelman voi asentaa myös kotikoneelle, se toimitetaan Microsoft Officen mukana. Outlookista on olemassa oma versionsa myös Android- ja iOS -mobiililaitteille. Mobiiliversion voit ladata oman puhelimesi sovelluskaupasta.

Tarvittaessa löydät koulutuksia ja ohjeita Outlookin ja muiden Microsoft 365 -sovellusten käyttöön Microsoftin koulutukset -sivustolta

Lataa ja asenna mobiililaitteesi sovelluskaupasta Outlook-sovellus. Käynnistä sovellus ja lisää siihen Jamkin sähköpostitili. Tilit ovat muotoa:

• Henkilökunta: etunimi.sukunimi@jamk.fi
    • Opiskelijat: opiskelijatunnus@student.jamk.fi
    • Ulkoiset käyttäjät: etunimi.sukunimi@external.jamk.fi

Voit tarkistaa oman käyttäjätunnuksesi näiden ohjeiden avulla: Mikä on käyttäjätunnukseni?

Voit käyttää sähköpostia myös muilla yleisillä sähköpostisovelluksilla. Tutustu sovelluskohtaisiin ohjeisiin tarvittaessa sovelluksen palveluntarjoajan omilta tukisivuilta. Tilityyppinä toimii ensisijaisesti m365- sähköpostitili.

Mikäli tarvitset käyttöösi jaettua postilaatikkoa, voit anoa sellaista Halko-palvelun kautta. Myös oikeudet aiemmin luotuihin jaettuihin postilaatikoihin määritellään ja anotaan Halkon kautta. Tarkemmat ohjeet intrassa.

Jamkin tunnuksissa on käytössä vahva tunnistautuminen (MFA), jonka tarkoitus on suojata tiliäsi väärinkäytöltä.

Jos et ole asettanut tunnuksellesi käyttöön vahvaa tunnistusta, niin saat silloin kirjautumisen yhteydessä viestin “Lisätietoja tarvitaan” (eng. “More information required”) ja sinua ohjeistetaan ottamaan käyttöön vahvan tunnistuksen todennusmenetelmän. Seuraa sivuston ohjeita tai katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet alla olevasta linkistä.

Tarkempia ohjeita löydät täältä: Vahvan tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto