4.3 Opinnäytetyön projektointi Wihissä

!

Kaikki opiskelijat sopivat ensimmäisen opinnäytetyön ohjaustapaamisen pääohjaajan kanssa heti opinnäytetyöprosessin alussa.

Voit helpottaa eri opinnäytetyön vaiheiden saavuttamista luomalla näihin ohjeisiin määritellyt tehtävät Wihiin kunkin vaiheen yhteyteen. Tarkemmin eri vaiheisiin kuuluvista tehtävistä on kerrottu luvuissa 4.3.-4.7. Alla olevasta kappaleesta löydät ensimmäiset varsinaiset tehtävät.

Huom. Luo Wihiin opinnäytetyöprosessiin liittyvät tehtävät tämän sivun Dokumentit-otsikon alla olevasta pdf-tiedostosta (AMK ja YAMK). Näin löydät opinnäytetyöhön liittyvät tehtävät kätevästi sieltä.

Luo seuraavat tehtävät Wihiin ja tee ne (katso ohjeet tehtävän luomiseksi alta):

• Vaiheista ja aikatauluta opinnäytetyön koko prosessi Wihissä.
    Käytä hyväksesi opinnäytetyöprosessin eteneminen Wihissä (pdf) sekä opinnäytetyöprosessin ajoitus -dokumentteja (pdf), jotka löydät sivun alta dokumenteista.

Wihissä vaiheiden nimet ovat:
    • Projektisuunnitelma (projektin aikataulutus)
    • Vaihe 1: 1/3 opinnäytetyöstä valmis
    • Vaihe 2: 2/3 opinnäytetyöstä valmis ja
    • Vaihe 3: opinnäytetyö valmis arvioitavaksi
  • Sovi ensimmäinen ohjaustapaaminen pääohjaajasi kanssa tutkinto-ohjelman käytäntöjen mukaisesti.

Ohjaaja hyväksyy vaiheen Wihissä, kun kaikki vaiheeseen liittyvät tehtävät on suoritettu. Näet tämän Wihissä ko. vaiheen kohdalla Hyväksytty-merkintänä. Samalla sinulle avautuu opinnäytetyön seuraava vaihe.

Muista käyttää koko opinnäytetyöprosessin ajan Wihin viestikenttää pääohjaajan kanssa käytävään viestittelyyn, ei sähköpostiviestittelyä. Ohjaaja saa sähköpostiin tiedon Wihissä lähettämästäsi viestistä.

Projektisuunnitelman aikataulutus Wihissä

Ensimmäinen varsinainen tehtäväsi Wihissä on aikatauluttaa projektisuunnitelman (opinnäytetyön) eri vaiheet.

Syötä projektisuunnitelman eli opinnäytetyön eri vaiheille (projektisuunnitelma, vaihe 1, vaihe 2 ja vaihe 3) suunnittelemasi määräaika, jolloin ko. osa projektista on valmis (kuvio 1). Ohjaaja näkee aikataulun omalla Wihi-työpöydällään.

Muista myös sopia ensimmäinen ohjaustapaaminen ohjaajasi kanssa. Tee se Viestit-toiminolla (katso ohje tältä sivulta).

Wihin opinnäytetyöprojektin ajoittaminen
Kuvio 1. Wihin opinnäytetyöprojektin ajoittaminen

Tehtävän luominen Wihissä

Voit luoda tehtävän Tehtävät-toiminnolla Luo tehtävä -painikkeella (kuvio 2).

Luo tehtävä-painike opiskelijan työpöydällä Wihissä
Kuvio 2. Luo tehtävä-painike opiskelijan työpöydällä Wihissä

Painike avaa sinulle Luo tehtävä -lomakkeen. Anna tehtävälle nimi ja kuvaus sekä aloitus- ja lopetuspäivämäärät (kuvio 3). Lopuksi lähetä tehtävä klikkaamalla Lähetä-painiketta. Ohjaajasi näkee luomasi tehtävät ja voi kommentoida niitä Viestit-toiminnolla.

Voit luoda useita tehtäviä samaan opinnäytetyövaiheeseen. Jos jokin tehtävä kuuluu vasta seuraavaan vaiheeseen, voit jatkaa tehtävien suorittamista, vaikka ohjaaja hyväksyisikin menossa olevan vaiheen.

Kuvio 3. Tehtävän luominen

Voit merkitä tehtävälle sen edistymistä kuvaavan tilan (kuvio 4). Kun aloitat tehtävän tekemisen, määritä tilaksi “tehtävä aloitettu”. Tehtävän valmistuessa vaihda tila “tehtävä valmis” -tilaan.

Kuvio 4. Tehtävän edistyminen ja tilan valinta Wihissä

Viestin lähettäminen Wihissä

Voit missä tahansa työn vaiheessa viestiä ohjaajasi kanssa. Tämä tapahtuu Viestit-toiminnon Kirjoita viesti -painikkeella. Viesti näkyy ohjaajan Wihi-työpöydällä. Viestit-toiminnossa näet myös ohjaajan sinulle lähettämät viestit (kuvio 5).

Viestit-toiminto Wihissä
Kuvio 5. Viestit-toiminto Wihissä

Dokumentit

Opinnäytetyöprosessin ajoitus – kuinka paljon opiskelijan on varattava aikaa eri opinnäytetyön vaiheisiin (pdf)

Opinnäytetyöprosessin ajoitus – saavutettava versio (pdf)