Esityksen kaappaaminen tietokoneelta

Tuberoomissa on mahdollisuus kaapata oman tietokoneen kuvaa VMix-ohjelmiston videotallennukseen kahdella tapaa.

1. Helpoin tapa on kaapata kuvaa HDMI-USB3-kaapparin avulla, eli silloin tietokoneesi näkyy ikään kuin toisena kamerana. Tietokone liitetään joko suoraan tuberoomin lattialla tai apupöydällä olevaan HDMI-kaapeliin tai Displayport-adapteriin, mikäli koneessasi on vain DP-liitäntä. Sen jälkeen kun olet koneesi liittänyt hdmi-kaapeliin, voit lisätä kuvaruutusi VMix-ohjelmaan Add input komennolla valitsemalla vaihtoehdoista Camera ja sieltä AV.IO 4K (tämä on tallennettu valmiiksi inputiksi oletuspohjaan).
  2. Mikäli tietokoneesi on rajakadun verkkoalueella, se käy helpoiten asentamalla tietokoneesi Software centeristä NDI Scan Converter sovellus. Kun kytket tietokoneesi asennuksen jälkeen tuberoomin lankaverkkoon (valkoinen pitkä verkkokaapeli ovelta katsoen oikealla), pääset samalle verkkoalueelle tallentavan tietokoneen kanssa. Sen jälkeen käynnistät Scan Converter ohjelmiston ja määrität siitä lähetätkö kaappaukseen tietokoneen työpöytäsi kuvaa vaiko jotakin tiettyä ohjelmaa. Kaappauksen saat lisättyä VMix-ohjelmistoon kuvalähteeksi Add input -toiminnolla valitsemalla sieltä NDI/Desktop Capture. Mikäli VMix saa yhteyden tietokoneeseesi, valintaikkunassa näkyy sallimasi kaappaussisällöt (Desktop, tai jokin ohjelmistoikkuna). NDI:n kautta kulkee sujuvasti myös video ja ääni ja kaapattavan äänen voimakkuutta voit säätää VMixin äänenvoimakkuusmikserin asetuksista.

Kuvassa NDI-kuvanlähteen lisääminen VMix-ohjelmaan.

Kuvassa Camera-inputin lisääminen VMix-ohjelmaan.