Tallennus Vmix-ohjelmistolla

Tuberoomissa videot tallennetaan kamerasta suoraan huoneessa olevan tietokoneen kovalevylle. Tallennus tapahtuu VMix-ohjelmistolla, joka käynnistyy samalla kertaa tietokoneen käynnistyessä oletusasetuksille (tallennus E:Capture -hakemistoon peilikuvana mp4-muotoon 1920×1080 tarkkuudella). Tiedostot nimetään aikaleiman mukaan, eli ajan mukaan se myös löytyy kyseisestä hakemistosta. VMix-ohjelmiston alareunassa on painike Record, jolla tallennus lähtee käyntiin ja myös pysäytetään. Tallennusta varten on mahdollista määritellä makro (StarStopRecording) Logitechin pointterille VMix-ohjelmiston Settings-valikon Shotcuts-asetuksella. Näin myös pyritään tekemään kullekin käyttäjälle ensimmäisen perehdytyskerran aikana. Logitechin pointteri helpottaa tallennuksen käynnistystä ja pysäytystä varsinkin yksin esiintyessään kameran edessä ja lightboardin takana.

Kuvassa tallennuksen käynnistys.

Kuva: Tallennusmakron voi määritellä VMix-ohjelmiston Settings-valikon Shortcuts-kohdasta.

VMix ohjelmiston käyttöliittymässä vasemmalla puolella näkyy kuvalähteen esikatselu ja oikealla puolella “live”-kuva, eli tallennukseen menevä kuvalähde. Alareunan Add Input painikkeella saat lisättyä uusia kuvalähteitä. Kaikki lisätyt kuvalähteet näkyvät pienoiskuvina esikatselukuvan ja livekuvan alapuolella. Kun valitset jonkin kuvalähteen hiirellä, se vaihtuu esikatselukuvalähteeksi vasempaan isoon kuvaruutuun. Esikatselukuvan ja livekuvan välissä olevalla Cut-painikkeella saat vaihdettua esikatselukuvalähteen livekuvaksi.

Kuvan esimerkissä lisätään PowerPoint-tiedosto uudeksi kuvalähteeksi.

Lisää ohjeita VMixin käyttöohjeissa.