Vuorovaikutteiset videolähetykset

Tuberoomin koneelta onnistuu myös vuorovaikutteiset videolähetykset. Silloin käytännössä lähetys “kierrätetään” jonkun kaksisuuntaisen verkkokokousjärjestelmän kautta. Tämä menetelmä on testattu sekä Skype for Business että Zoom-ohjelmistojen kanssa. Ensin käynnistetään VMix-ohjelmisto normaalisti, määritellään VMixiin halutut kuvalähteet ja sen jälkeen painetaan External-nappia VMixin alareunassa. Tällöin VMix alkaa lähettää livekuvaa VMix-nimiselle virtuaalikameralle. Verkkokokous-ohjelmiston kamera-asetuksista valitaan kameraksi VMix, jolloin VMixin lähettämä kuva ilmestyy kokousohjelmiston kameraksi. Äänet saa parhaiten toimimaan siten, että VMixin audiomikseristä mykistetään äänilähde, ja valitaan vastaavasti Onyx Producer 2×2 äänilähteeksi verkkokokousohjelmistoon. Tällöin kokousohjelmisto huolehtii kaiunkumouksesta oikein. Tietokoneen kaiuttimet tulee luonnollisesti laittaa päälle, jotta kuulee äänet kokousjärjestelmästä. Esim. Zoomin kanssa tämä toimii hienosti, kun muistaa vielä määritellä Zoomin kameran asetuksista laaduksi HD. Kun Zoom-ohjelmiston pienentää taustalle, niin se näyttää pientä videokuvaa VMix-ohjelmiston päällä. Näin homma pysyy kontrollissa yhdellä näytöllä.