Sähkökatkojen vaikutus sähköiseen tenttimiseen

Sähkökatkon aikana ei ole mahdollista suorittaa sähköisiä tenttejä Examstudiossa. Mikäli sähkökatkon kesto on alle kaksi tuntia, BYOD eli omakonetentit ja tenttivierailut muissa korkeakouluissa toimivat normaalisti.

Alta löydät ohjeet, miten sinun tulee toimia, jos EXAM-tenttisi estyy tai keskeytyy ennalta ilmoitetun tai suunnittelemattoman sähkökatkon takia.

Jamk tiedottaa mahdollisista sähkökatkoista Tuudo-sovelluksen kautta. Lataa Tuudo puhelimen sovelluskaupasta.

EXAM-tentin suorittaminen

  • Jos tenttisi estyy tai tenttiaikasi tulisi lyhenemään sähkökatkon takia, siirrä tenttivaraus toiseen ajankohtaan ennen tenttiajan alkamista. Kirjaudu EXAM-järjestelmään ja tee varaukseen muutos Ilmoittautumiset-sivulla (kynäkuvake).
  • Jos tenttisi estyy sähkökatkon takia etkä ehdi perua tai muuttaa varausta, voit tehdä uuden tenttivarauksen vasta, kun edellinen tenttivarauksesi on päättynyt. Perumaton tenttivaraus ei vaikuta suorituskertojen määrään.
  • Jos tenttisi on estynyt sähkökatkon takia, mutta et saa varattua uutta tenttiaikaa, koska tenttiperiodi on päättynyt, ota yhteyttä tentaattoriin ja kerro tapahtuneesta. Tentaattorilla on mahdollisuus pidentää tenttiperiodia tai toteuttaa tentti henkilökohtaisena tenttinä.
  • Jos tenttisi keskeytyy äkillisen sähkökatkon takia, poistu tenttitilasta rauhallisesti ja ota yhteyttä tentaattoriin. EXAM-järjestelmä palauttaa automaattisesti tenttiajan päätyttyä vain järjestelmään kirjoitetut tenttivastaukset ja sinne liitetyt vastaustiedostot. Tentaattorin kanssa on mahdollista keskustella tentin uusimisesta tai esim. siitä, onko tapahtunut mahdollista ottaa huomioon tenttisuorituksen arvioinnissa.

Examstudioiden käyttö

  • Examstudiosta on poistuttava viimeistään 10 min ennen ennalta ilmoitetun sähkökatkon alkamista turvallisen siirtymisen mahdollistamiseksi. Otathan tämän huomioon suorittaessasi tenttiä Examstudiossa sellaisena päivänä, jolloin kampuksella on ennalta ilmoitettu sähkökatko. Äkillisen sähkökatkon sattuessa odota tilassa 10 minuuttia rauhallisesti sähköjen palautumista. Mikäli sähkökatko ei ole päättynyt, tulee tilasta poistua rauhallisesti.

Tenttivierailu

  • Jos kohdekorkeakoulussa on tiedossa sähkökatkos, ilmoitetaan siitä viipymättä tenttivierailijan kotikorkeakoululle. Kotikorkeakoulu pystyy kontaktoimaan tenttivierailijaa henkilökohtaisella sähköpostilla.

Näiden ohjeiden lisäksi löydät intrasta yleiset toimintaohjeet sivulta Ohjeistus sähkökatkojen varalta (vaatii kirjautumisen).