EXAM-tenttivierailu toisessa korkeakoulussa

Jamkin opiskelijan ohjeet

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat Jamkin tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Tenttivierailu varataan Jamkin EXAMista omilla Jamkin käyttäjätunnuksilla. Tenttivierailussa mukana olevat korkeakoulut löydät EXAMista tenttiajanvarausta tehdessäsi. Paikkakuntakohtaisen listauksen tenttivierailukorkeakouluista löydät EXAM-konsortion sivuilta.

Tenttitilassa on tallentava kameravalvonta. Kun varaat tenttiajan toisen korkeakoulun tenttitilasta, hyväksyt ko. korkeakoulun sähköisen tenttimisen käyttösäännöt sekä valvontakäytänteet.

Tenttivierailuihin ei ole mahdollisuuksia järjestää yksilöllisiä lisä- tai erityisjärjestelyjä. Yksilöllisten järjestelyiden toteuttamisesta vastaa kotikorkeakoulu eli Jamk. Lue lisää tarvittaessa saavutettavuudesta ja yksilöllisistä järjestelyistä Jamkin tutkinto-opiskelijoille.

Lue alla olevat ohjeet. Tenttivierailuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Jamkin EXAM-tukeen lähettämällä palvelupyyntö.

1. Selvitä vierailukorkeakoulun säännöt EXAM-konsortion sivulta, esimerkiksi mitä tilaan saa viedä ja mihin omat tavarat jätetään tentin ajaksi.
  2. Selvitä EXAM-tenttivierailutilojen sijainti ja aukioloajat sekä kulkuoikeudet.
  3. Selvitä käytössä olevat ohjelmistot ja muut resurssit. Erityisesti, jos tenttisi vaatii EXAM-järjestelmän lisäksi muita ohjelmistoja tai resursseja. Kaikissa korkeakouluissa on tenttivierailussa vähintään seuraavat ohjelmistot:
    • pdf lukija
    • ohjelma, jolla saa yleiset kuvatiedostot auki (esim. Adobe Reader)
    • laskin
    • notepad
    • paint
    • tieto siitä, onko koneilla kuulokkeita ym. lisälaitteita

4. Varaa tenttiaika toisen korkeakoulun tenttitilasta kirjautumalla Jamkin käyttäjätunnuksillasi EXAM-järjestelmään.

5. Ilmoittauduttuasi tenttiin valitse Varaustiedot-sivulla Varaa tenttivierailutila.

Kuvankaappaus ilmoittautumisnäkymästä, jossa on korostettu tenttivierailutila-painike.

6. Saat esiin organisaatiovalikon, josta ilmenevät tenttivierailussa mukana olevat korkeakoulut. Valitse haluamasi korkeakoulu.

Kuvankaappaus näkymästä, jossa valitaan tenttivierailun kohdekorkeakoulu.

7. Korkeakouluvalinnan jälkeen valitse kyseisen korkeakoulun tenttitila. Saat esiin varauskalenterin, josta voit valita sinulle sopivan tenttiajankohdan. Lopuksi Vahvista varaus.

Kuvankaappaus näkymästä, jossa valitaan tenttivierailun kohdekorkeakoulun tenttitila.

HUOM: Jos et pääse tenttiin, poista tenttiajanvarauksesi!