Tuo-toiminnon käyttäminen kokonaista kurssia kopioitaessa

Jos haluat saada valmiilta Moodle-kurssilta kaikki sisällöt toiselle Moodle-kurssille, hyödynnä Tuo-toimintoa. Huomioi, että sinulla täytyy olla opettaja-oikeudet kurssilla, jonka sisällöt haluat tuoda kurssillesi.

Tyhjän kurssipohjan tilaaminen ja muokkaaminen

1. Tilaa opintojaksollesi Pepistä Moodle-kurssipohja (opintojaksototeutuksen näkymässä Oppimisympäristöt > Lisää työtila oppimisympäristöön).
  2. Klikkaa Peppiin syntyvää Moodle-linkkiä päästäksesi uudelle Moodle-kurssille.
  3. Poista kurssipohjasta etusivulta Uutiset-aktiviteetti.
  4. Jos kurssin, jolta olet tuomassa sisältöjä, kurssiformaatti on välilehdet, sinun ei tarvitset muuttaa mitään.
    • Jos kurssin, jolta olet tuomassa sisältöjä, kurssiformaatti on ruudukko, käy vaihtamassa myös tämän kurssipohjan kurssiformaatti ruudukoksi kurssin yleisistä asetuksista.

Tuo-toiminnon hyödyntäminen

1. Klikkaa kurssin nimen alla olevasta navigaatiosta Lisää ja valitse Kurssin uudelleenkäyttö.
  2. Etsi kurssi, jolta haluat tuoda sisällöt tähän tyhjään kurssipohjaan. Moodle ehdottaa muutamia vaihtoehtoja, mutta jos haluamasi kurssi ei ole tuolla listalla, kirjoita kurssin nimi tai koodi hakukenttään ja hae haluamasi kurssi.
  3. Kun löydät haluamasi kurssin, valitse se klikkaamalla pallukkaa kurssin nimen edessä ja klikkaa Jatka.
  4. Jos haluat tuoda kaikki kurssin sisällöt, klikkaa Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen.
    • Jos haluat tuoda vain yksittäisiä sisältöjä, klikkaa Jatka ja valitse sen jälkeen ne sisällöt, jotka haluat tuoda. Voit tuoda esimerkiksi vain yksittäisiä aktiviteetteja.
    • Moodle lisää yksittäisen aktiviteetin tai aineiston kohdekurssille järjestyksessä samalle välilehdelle, jolla se on ollut lähdekurssilla. Voit siis joutua siirtämään aktiviteetin tai aineiston toiselle välilehdelle kohdekurssilla.
  5. Odota hetki ja kurssisisällöt kopioituvat uudelle kurssille.

Tuomisen jälkeen

1. Kun tuonti on valmis, tarkista, että kaikki haluamasi sisällöt ovat tulleet tyhjälle kurssille ja aktiviteetit toimivat haluamallasi tavalla. HUOM! Tarkista aktiviteettien asetukset, esimerkiksi tehtävä-aktiviteetin arviointi tai kysymyspankissa olevien kysymysten asetukset.
  2. Tuo-toimintoa käytettäessä tervetuloa-välilehdelle kopioituvat aktiviteetit ja aineistot. Jos tervetuloa-välilehden kuvauskenttään on kirjoitettu tekstiä, se pitää kopioida erikseen alkuperäiseltä kurssilta.
  3. Tuo-toiminto ei myöskään kopioi kurssin ylälaidan bannerikuvaa, joten sinun pitää lisätä se itse. Bannerikuva lisätään kurssin asetuksista (Muokkaa asetuksia > Kurssikuvaukseen liittyvät tiedostot) tai voit lisätä bannerikuvan suoraan kurssisivulta klikkaamalla kuvaketta bannerikuvan oikeassa yläkulmassa.
  4. Jos kurssiformaattina on ruudukko, sinun täytyy klikata muokkaustila päälle ja lisätä sivun alalaidasta punaisesta plus-painikkeesta kurssipohjaan niin monta osiota kuin olet tuonut kurssipohjaan. Ilman tätä lisäystä tuomasi osiot ovat orpoja eivätkä näy kurssilla.