Ensiaskeleet Moodle-kurssilla

1. Lisää Moodle-kurssipohja Peppi-järjestelmässä https://peppi.jamk.fi/
    • Valitse opintojaksototeutus, joka tarvitsee uuden Moodle-kurssipohjan.
    • Valitse Oppimisympäristöt ja klikkaa Lisää työtila oppimisympäristöön, jotta yhteys Pepin ja Moodlen välille muodostuu.
    • Kun opiskelijat hyväksytään opintojaksototeutukselle Pepissä, he siirtyvät osallistujiksi Moodle-kurssille automaattisesti.
  2. Siirry Moodleen muokkaamaan kurssin perusasetuksia.
    • Klikkaa Hallintatyökalut > Muokkaa kurssin asetuksia.
    • Kurssikategoria: Valitse yksikkösi pudotusvalikosta.
    • Kurssin päättymispäivämäärä: Määrittele ajankohta, jolloin kurssin poistuminen Moodlesta voi alkaa. Kurssi on näkyvillä opiskelijoille päättymispäivämäärän jälkeen 6 kk. Tämän jälkeen opettajalle tulee sähköposti-ilmoitus kurssin siirtymisestä Arkisto-kategoriaan, josta opettaja voi palauttaa kurssin 4 kk ajan. Tämän jälkeen opettajalle tulee sähköposti-ilmoitus siirtymisestä Poistuvat-kategoriaan, josta admin voi palauttaa kurssin 4 kk ajan.
    • Kurssikuvaus: Kopioi opintojaksokuvauksesta lyhyt peruskuvaus halutessasi.
    • Kuvituskuva: Lisää kurssin kuvituskuva (koko 1920×600), joka tulee näkyviin sekä Moodlen työpöydälle että kurssin yläbanneriin. Verkko-opetus @ Jamk -Teams-ryhmästä löydät valmiita kuvia, jotka täyttävät kokovaatimukset.
    • Kurssiformaatti: Voit tarvittaessa vaihtaa kurssiformaattia.
  3. Aloita rakenteeltaan ja pedagogisilta periaatteiltaan toimivan Moodle-kurssisi rakentaminen.
    • Hyödynnä Jamkin Moodle-pankki -kurssin mallipohjat Tervetuloa sekä Osaamistavoitteet, kuormitus ja arviointi, jotta opiskelija löytää jokaiselta kurssilta samasta kohdasta kurssin keskeiset tiedot. Hae Moodlessa kurssin nimellä Jamkin Moodle-pankki ja liity kurssille kurssiavaimella Moodlekuntoon!
    • Poimi opintojaksokuvauksesta osaamistavoitteet ja suunnittele, mitä opiskelija tekee oppiakseen ja miten opettaja tukee oppimista.
    • Tee opiskelijan oppimispolku näkyväksi lisäämällä sisällöt, tehtävät ja vuorovaikutus Moodleen.
    • Jos voit hyödyntää jo olemassa olevan Moodle-kurssin sisältöjä, tuo kurssin sisällöt uudelle Moodle-kurssillesi Tuo-toiminnon avulla. Löydät Tuo-toiminnon klikkaamalla kurssin nimen alapuolella olevassa navigaatiossa Lisää > Kurssin uudelleenkäyttö.
    • Päivitä tuomasi sisällöt vastaamaan uuden kurssin aikatauluja ja lähestymistapaa.
    • Jos olet saanut kurssisisällöt kollegalta, käykää yhdessä läpi kurssin rakennusperiaatteet sekä pedagogisesta, teknisestä että opiskelijapalautteen näkökulmasta.
    • Hyödynnä verkkopedagogiikan suunnittelijan apu pedagogisissa ja teknisissä kysymyksissä.
  4. Kun kurssi lisätään Pepin kautta Moodleen, se on automaattisesti piilotettuna opiskelijoilta.
    • Kun kurssi on valmis julkaistavaksi, klikkaa Hallintatyökalut > Näytä kurssi.