Hybridiopetustilat

Hybridiopetustiloiksi Jamkilla nimitetään opetustiloja, joista löytyy vakiona hybridi-muotoiseen etäopetukseen soveltuva laitteisto. Hybridillä tässä tarkoitetaan opetusta, jossa osallistujat voivat olla läsnä paikan päällä fyysisesti, tai virtuaalisesti videon ja äänen välityksellä. Varustuksen perustan muodostavat tyypillisesti mikrofoni(t), äänentoistojärjestelmä, webkamera, kahdella näytöllä varustettu tietokone ja kaksi projektoria. Muutamissa tiloissa on myös AV-ohjausjärjestelmä, josta järjestelmä käynnistyy napin painalluksella valmiustilaan. Videoviestintäjärjestelmänä käytettään pääasiassa Zoom-verkkokokousjärjestelmää (siirtymäajan puitteissa myös Adobe Connectia, tai joissakin tapauksissa esim. ohjaukseen tai pienryhmätyöskentelyyn  Microsoft Teams -järjestelmää).

Oheisessa taulukossa kootusti Hybridiopetukseen varustellut tilat ja varusteet: