Asiakasta / ilmoittautujaa ei löydy Lyhytkurssista

Tavoite on, että kaikki henkilöt ilmoittautuisivat koulutuksiin Lyhytkurssin kautta, jotta henkilöiden tietojen viemiseen liittyvä käsityö vähenisi. Jos näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, laskuttaminen silti onnistuu. Toimi seuraavasti:

• Jos koulutus löytyy Lyhytkurssista, mutta henkilöä ei löydy, lisää henkilö koulutukseen, ks. henkilön lisäämisen ohje. Tee tämän jälkeen laskutus normaaliin malliin.
  • Jos koulutustakaan ei löydy Lyhytkurssista, toimi näin:
  1. Lisää henkilö Lyhytkurssiin: Ylläpito -> Henkilörekisteri -> Uusi henkilö.
  2. Kun olet tallentanut henkilön tiedot (vähintään nimi ja osoitetiedot), tee hänestä ns. henkilöasiakas klikkaamalla Luo henkilöstä henkilöasiakas -painiketta. Ohjelma pyytää varmistamaan, luodaanko henkilön tietoja vastaava henkilöyritys. Klikkaa “OK”. Henkilöstä luodaan henkilöyritys taustalla, vaikka mitään ei näytä tapahtuvan.henkiloasiakas
  3. Laskuta tämän jälkeen henkilöä Tuotemyynnin kautta, ks. laskutuksen ohje -> kohta 3.