Työnantajan lisääminen maksajaksi

Jos ilmoittautuja ei ole jostain syystä ilmoittautuessaan koulutukseen merkinnyt maksajaksi työnantajaa, se voidaan lisätä henkilön tietoihin jälkikäteen.

Tarkista, että työnantaja löytyy Lyhytkurssin asiakasrekisteristä: Ylläpito -> asiakasrekisteri. Jos ei löydy, lisää työnantajan tiedot sinne Uusi yritys -painikkeen takaa. Muista lisätä myös laskutustiedot sekä verkkolaskuosoite ja verkkolaskuoperaattori, jos asiakkaalla on käytössään sähköinen laskutus.

laskutustiedot

Mene Ilmoittautumisten käsittelyn kautta sen koulutuksen ilmoittautumistietoihin, joissa laskutettava ilmoittautuja on. Jos et ole vielä ehtinyt kiinnittää henkilöä, tee se ensin.

A) Jos et ole ehtinyt hyväksyä ilmoittautujaa koulutukseen, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Kiinnitykset-ikkunassa olevaa Muokkaa-painiketta. (kuvio 1)
  2. Poista Maksajan kiinnitys -kohdasta kiinnitys painikkeella “Poista kiinnitys” (kuvio 2) ja tee maksajan kiinnitys uudelleen esim. hakemalla työnantaja yritysrekisteristä (kuvio 3). Jos työnantajaa ei sieltä löydy, sinun täytyy Lyhytkurssin päävalikon kautta (Ylläpito -> Yritysrekisteri) luoda uusi yritys Lyhytkurssiin ja valita tämä yritys sen jälkeen maksajaksi Ilmoittautumisten käsittelyn kautta.
  3. Poimi yritys maksajaksi Poimi-painikkeella (kuvio 4).
muokkaa-kiinnitysta

Kuvio 1.

poista-kiinnitys

Kuvio 2.

hae-yritysrekisterista

Kuvio 3.

poimi-yritys

Kuvio 4.

B) Jos olet ehtinyt hyväksyä ilmoittautujan, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Varnro-ikkunassa olevaa numerolinkkiä (kuvio 1).
  2. Muuta kohtaan Maksajaan liittyviä tietoja yritystiedot klikkaamalla Haku/ylläpito-painiketta (kuvio 2).
  3. Klikkaa Uusi haku ja hae maksava yritys (kuvio 3).
  4. Klikkaa Poimi varaukseen -painiketta, jolloin yritys siirtyy maksajaksi (ks. yllä kuvio 4).
  5. Tallenna muutokset Hyväksy muutokset -painikkeella ja sulje ikkuna (kuvio 4).
varausnumero

Kuvio 1.

maksajaan-liittyvia-tietoja

Kuvio 2.

uusi-haku

Kuvio 3.

hyvaksy-muutokset

Kuvio 4.

Näiden toimenpiteiden jälkeen Laskut/Kutsut -ikkunassa maksajana on valittu yritys.