Osoitetarrojen teko

Lyhytkurssissa ilmoittautuneiden tiedoista valmiit osoitetarrat.

Vaihe 1: Tietojen poimiminen Lyhytkurssista

1. Valitse Lyhytkurssin päävalikosta Listaukset, raportit
  2. Muodosta haluamasi kurssilistaus, oheisessa esimerkissä haetaan tietylle kurssille hyväksytyt, vahvistetut ilmoittautumiset:
    • Valitse Kurssivarauslistaukset
    • Avautuvasta näkymästä määrittele ensin aikaväli, josta listaus halutaan. Vinkki: riittää, kun asettaa alkupäiväksi jonkun sellaisen päivän jolloin haluttu kurssi on käynnissä. Loppupäivää ei tarvitse erikseen määritellä.
    • Merkitse kurssitunnus, jos haluat hakea kurssin koodin perusteella. Tämä on kätevä vaihtoehto, sillä tässä tapauksessa ei erikseen tarvitse määritellä kurssiryhmää/kurssia. HUOM! isot ja pienet kirjaimet tulee merkitä oikein!
    • Jos et hakenut koodin perusteella, merkitse Kurssiryhmä/kurssi –kohdasta haluamasi ala. Tässä kohdassa voit myös valita yksittäisen kurssin.
    • Maksaja jätetään tyhjäksi.
    • Laskutus valitaan kaikki.
    • Tiedot -kohdassa valitaan osoitetarroja varten seuraavat tiedot: Osallistuja -kohdasta Etunimet, Sukunimi, Katuosoite, Postinro ja Toimipaikka.  Vinkki: oletuksena kaikki kohdat on rastitettu. Sen sijaan, että yksitellen poistaa rastit valinnoista, helpoin tapa on napsauttaa Valitse kaikki -painiketta, jolloin kaikki valinnat poistuvat.
    • Vahvistustilarajaus: sekä vahvistetut että vahvistamattomat varaukset
    • Markkinointiesto: Kaikki
    • Lisäkentät: tyhjää tarvittaessa
    • Napsauta ruudun alareunasta Tee Excel-muotoinen tiedosto
  3. Tallenna tiedosto koneellesi.

Vaihe 2: Osoitetiedoston muokkaus Excelissä

1. Avaa edellisessä vaiheessa tallentamasi tiedosto Excelissä
  2. Tallenna tiedosto uudelleen muodossa Excel-työkirja (.xlsx)
  3. Sulje tiedosto.

Vaihe 3: Tarrojen teko Wordissa

1. Avaa Word. Valitse Postitukset -välilehdeltä Aloita yhdistäminen -> Ohjattu vaiheittainen yhdistäminen
  2. Ruudun oikeaan reunaan aukeaa palkki, jossa opastetaan vaihe vaiheelta tarrojen teko. (Wordilla on mahdollista myös mm. tulostaa nimet suoraan kirjekuoriin, tässä yhteydessä esitellään kuitenkin vain tarrojen teko) Valitse Osoitetarrat ja napsauta Seuraava.
  3. Valitse Osoitetarra-asetukset. Jos listasta löytyy sopiva arkki- ja tarrakoko, valitse se. Usein parhaan lopputuloksen saa kuitenkin määrittelemällä tarran asetukset itse. Esimerkiksi tyypillisesti käytetyn 3×8-tarra-arkin asetukset ovat seuraavat:
  4. Vastaanottajien valinnassa haetaan Lyhytkurssista poimitut nimi- ja osoitetiedot. Valitse Selaa… ja etsi vaiheessa 2 tallentamasi Excel-tiedosto. Valitse OK avautuvassa ikkunassa:
  5. Yhdistämisen vastaanottajat -ikkunassa valitaan kaikki vastaanottajat, ts. muutoksia ei tarvitse tehdä vaan paina OK ja tämän jälkeen siirry seuraavaan vaiheeseen asettelemaan osoitetarrat
  6. Kohdassa Asettele osoitetarrat, napsauta Lisää kohteita… Valitse tarvittava tieto ja napsauta Lisää-painiketta. Toista kunnes osoitetarraan on lisätty etunimet, sukunimi ja osoitetiedot. Napsauta lopuksi Sulje.
  7. Asettele nimi- ja osoitekentät tarralle sopivasti. Varo, ettet sotke taulukkorakennetta, sillä silloin tulostaessa tarrat eivät osu oikealle arkille. (Vinkki: vaihto (shift) + enter tekee rivinvaihdon ensimmäiselle riville ja siirtää nimen alemmas tarra-arkilla. Pelkkä enter sotkee taulukon.)
  8. Kun olet tyytyväinen asetteluun, napsauta Päivitä kaikki osoitetarrat -painiketta. Kenttätiedot kopioituvat jokaiseen tarraan. Napsauta ruudun alareunasta Esikatsele osoitetarroja.
  9. Tämän jälkeen esikatselussa näkyvät luodut osoitetarrat. Napsauta vielä Suorita loppuun -linkkiä. Tämän jälkeen voit joko tulostaa tarrat saman tien tai valitsemalla Muokkaa yksittäisiä osoitetarroja tehdä niistä erillisen, muokattavan tiedoston.