Omien tiedostojen hallinta

OneDrive

OneDrive for Business on tiedostojesi tallennukseen ja jakamiseen tarkoitettu palvelu, jota voit käyttää tietokoneella selaimen tai työpöytäsovelluksen kautta. Mobiililaitteelle voit hakea OneDrive-sovelluksen sovelluskaupasta.

Tutustu OneDriven käyttöön Helpin Microsoft 365 -sivustolla.

Tiedoston jakamisen tarkemmat tiedot löydät Microsoftin omalta tukisivustolta.

OneDrive-työpöytäsovelluksen käyttö helpottaa tiedoston käsittelyä omalla koneellasi. Tiedostojen tallennus ja käyttö tapahtuu Windows-käyttöjärjestelmässä resurssienhallinnan kautta, kuten muidenkin tiedostojen käsittely. Jos olet asentanut Jamkin opiskelijoille tarjoaman Office-paketin omalle koneellesi, OneDrive-työpöytäsovellus on tällöin asentunut paketin mukana. Suosittelemme Office-paketin asennusta sujuvoittaaksesi opiskelua.

Tiedostojen käyttö Office Online -versioilla

Online-versio tarkoittaa, että käyttämässäsi laitteessa ei tarvitse olla asennettu Office-ohjelmia käyttääksesi tiedostoa. Tiedostot avautuvat tällöin selaimeen. Huomioithan, että Online-versiot ovat toiminnallisuuksiltaan rajatumpia kuin työpöytäsovellukset. Käyttäessäsi Office-ohjelmia selaimen kautta, Save-painiketta ei ole, koska uusi tiedosto tallentuu OneDriveen automaattisesti. Voit nimetä tiedostosi klikkaamalla tiedostonimeä ikkunan yläreunassa (oletusnimienä on “Document”) tai valitsemalla Save as > Rename.

Suurten tiedostojen jakaminen Funet FileSender -palvelussa

Funet FileSender on suurten tiedostojen jakamiseen tarkoitettu selainpohjainen verkkopalvelu. Funet FileSender helpottaa suuria, jopa useiden gigatavujen kokoisten tiedostojen jakamista. Palvelu ei ole tarkoitettu tiedostojen pitkäaikaiseen säilytykseen, vaan tiedostot poistetaan automaattisesti määräajan kuluttua. FileSender lähettää vastaanottajalle sähköpostiin linkin, jonka avulla hän voi ladata tiedoston itselleen.

Tutustu palveluun Funetin sivustolla.

Siirry FileSender -palveluun. Palveluun kirjaudutaan Jamkin opiskelijatunnuksella.