Toimenpide

Toimenpiteet ovat prosessiin liittyviä tapahtumia, jotka kuvaavat prosessin etenemistä. Uusi toimenpide syntyy aina, kun asialle liitetään asiakirja tai sellaisen voi tehdä itse.

Toimenpide voi näkyä kaikille (kirjattu) tai vain niille, jotka asiaa valmistelevat. Toimenpiteeseen voi liittyä asiakirjoja tai se voi olla ns. asiakirjaton toimenpide ns. muistilappu.

Toimenpiteen kirjaaminen

Kun asialle on liitetty asiakirja, asian Toimenpiteet-välilehdelle ilmestyy merkintä Asiakirjan liitos. Tämä toimenpide tulee aina kirjata, jotta asialle liitetyt julkiset asiakirjat näkyvät asian päätyttyä.

Klikkaa toimenpidettä ja näkymä avautuu uuteen ikkunaan. Tässä näkymässä voit halutessasi muokata toimenpidettä enemmän tai vain kirjata toimenpiteen.

Jos prosessille on määritetty omia toimenpidetyyppejä, ne löytyvät Toimenpidetyyppi-pudostusvalikosta..

Jos teet toimenpiteelle muutoksia, klikkaa ensin Tallenna-painiketta ja sen jälkeen Kirjaa toimenpide-painiketta
Jos vain kirjaat toimenpiteen, klikkaa suoraan Kirjaa toimenpide-painiketta.

Asian Toimenpiteet-välilehdelle ilmestyy K-merkintä jokaisen kirjatun toimenpiteen kohdalle.

Toimenpiteen muokkaaminen

Voit muokata asialla olevaa toimenpidettä. Usein uusi toimenpide syntyy, kun asialle liitetään asiakirja tai sen voi luoda Luo toimenpide-painikkeen kautta.

Valitse Toimenpiteet-sivulta toimenpide, jota haluat muokata klikkaamalla luettelonäkymässä olevaa sinistä linkkiä.

Asian Toimenpiteet-välilehti
Asian Toimenpiteet-välilehti

Näkymä siirtyy toimenpiteelle – punaisella merkityt kohdat suositellaan täydennettäväksi. Kirjaa toimenpide, jos siihen liittyy asiakirjoja tai toimenpidetyyppi kertoo prosessin vaiheen.

Toimenpiteen muokaaminen
Toimenpiteellä muokattavat tai täydennettävät tietokentät

Asiakirjan liittäminen toimenpiteeltä

Toimenpiteelle voidaan liittää ja tehdä asiakirjoja. Esittelyvideolla kerrotaan eri vaihtoehdoista, joilla voit asiakirjan asialle ja toimenpiteelle liittää.

Tarkemman ohjeistuksen eri tavoista löydät ohjeista