Kalenteri

Pepissä on kolmenlaisia kalenteritoimintoja opiskelijalle: tilavaraukset, lukkarikone sekä tapaamisajat. Lisäksi näet Tuudo-sovelluksesta tilojen kalenterit sekä lukujärjestyksesi, jos toteutukselle on tehty lukujärjestys. Jos Pepissä on huoltokatko, voit tarkistaa lukujärjestyksesi Tuudosta.

Ilmoittautumiset valikosta näkee pienryhmän

Voit piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista. Etsi haluamasi varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista et voi poistaa etkä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos olet synkronoinut Pepin varaukset Outlookiin, voit poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.

Jos haluat suunnitella lukujärjestyksiäsi, voit tehdä sitä useammalla tavalla. Voit etsiä eri toteutusten aikatauluja lukkarikoneessa ja katsoa, sopivatko ne esimerkiksi yhteen ryhmäsi oletuslukujärjestyksen kanssa. Lukkarikone näyttää toteutuksen lukujärjestyksen, jos toteutukselle on tehty varauksia.

Pepin tilavarauskalenterista näet opintojaksototeutusten ja ryhmien lukujärjestykset, mikäli niille on tehty varauksia. Lisäksi näet tilojen sekä opettajien kalenterin opetustapahtumat.

Saat lukujärjestyksesi näkymään kalenterissasi, kun klikkaat Toteutukset-kentän oikeassa yläkulmassa olevaa Omat toteutukset -painiketta. Kalenterissa näkyy niiden toteutusten lukujärjestys, joille olet ilmoittautunut ja joille on tehty lukujärjestys.

Omien toteutusten lukujärjestys näkyy klikkaamalla Omat toteutukset -painiketta

Jos toteutus on verkkototeutus, sille ei välttämättä ole tehty lukujärjestystä. Jos verkkototeutukseen kuuluu aikataulutettuja webinaareja, ne on yleensä lukujärjestyksissä. Jos näin ei ole, ota yhteyttä toteutuksen opettajaan, jotta webinaarit saadaan lisättyä lukujärjestykseen.

Opiskelijat voivat selata tilakalentereita, mutta eivät voi tehdä varauksia. Varauksia voivat tehdä seuraavat opiskelijaryhmät:

• Musiikin opiskelijat voivat varata harjoittelutiloja. Tarkemmat tiedot varattavista tiloista on täällä.
  • Logistiikan opiskelijat voivat varata logistiikkalaboratoriota opintoihin liittyviä harjoituksia varten.
  • Tiimiakatemian opiskelijat voivat varata Tiimiakatemian tiloja.

Tilavaraukset

Opettajien kalenterit eivät ole ajan tasalla, koska Peppi-kalenterissa on vain opetustapahtumat, eikä esimerkiksi palaveriaikoja. Käytä mieluummin Outlook-kalenterin toimintoja, kun haluat selvittää opettajan varatut ja varaamattomat ajat.

Kun klikkaat sivun yläosasta Kalenteri ja sieltä Asetukset, voit määritellä, haluatko järjestelmään syötettyjen toteutus- ja ryhmävarausten siirtyvän suoraan Outlook-kalenteriisi. Voit määritellä, siirtyvätkö ne toteutukset, joille olet ilmoittautunut, ryhmäsi kaikki opetusvaraukset vai ryhmäsi kaikki varaukset. Voit valita useamman valinnan yhtä aikaa. Jos olet valinnut ylimmän varauksen, siirtyvät omatekemäsi varaukset myös.

Huom! Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen kokonaan uudestaan.

Outlooksynkronoinnin vaihtoehdot

Lukkarikone

Lukkarikoneesta näet omien ilmoittautumisten perusteella muodostetun lukujärjestyksen (automaattinen lukujärjestys) tai voit tehdä erillisiä hakuja ja muodostaa oman lukujärjestyksen.

Jos käytät Tuudo-sovellusta, näet ilmoittautumisesi perusteella olevan lukujärjestyksen myös sovelluksessa.

Tutustu lukkarikoneen ohjeisiin