Opettaja palautti hakemuksen, mitä teen?

Jos opettaja on huomannut hakemuksessasi puutteita tai virheitä, joita hän ei itse pysty hakemuksellesi korjaamaan, hän palauttaa hakemuksen takaisin sinulle. Hakemuksen tila on tällöin palautettu.

Avaa hakemus muokkaustilaan hakemusrivin Toiminnot-painikkeen takaa löytyvällä Muokkaa-toiminnolla. Tee hakemukselle opettajan pyytämät muutokset.

Alla muutamia esimerkkejä siitä, mitä saatat joutua hakemuksella tekemään.

Olet valinnut väärän hyväksilukemisen tyypin

Avaa suoritettavat opinnot tai osaaminen Kynä-ikonista ja vaihda tyyppi oikeaksi, esim. sisällyttäminen korvaamiseksi.

Olet tehnyt hakemuksen väärän tyyppisenä (esim. hait vapautusta vaikka piti hakea korvaamista)

Tässä tapauksessa sinun tulee poistaa koko opinto tai osaaminen, jotka olet hakemukselle lisännyt. Poista opinto tai osaaminen klikkaamalla opinnon tai osaamisen yläpuolella olevaa rastia (poista).

Valitse tämän jälkeen hakemuksen Opinnot ja osaamiset -otsikon alta oikean tyyppinen hakemus (esim. Lisää aiemmin suoritettu opinto). Lisää tämän jälkeen opinnot tai osaaminen hakemukselle uudelleen.

Olet lisännyt useita opintoja hakemukselle erillisiksi hakemuksen osiksi, vaikka ne olisi pitänyt laittaa samaan hakemuksen osaan

Tilanne Pepissä on aluksi se, että hakemuksella on kaksi tai useampi hakemuksen osa ja kaikissa osissa eri opintojaksot, joilla haetaan korvaavuutta samaan Jamkin opintojaksoon (ks. kuvio 1).

Kuvio 1. Hakemuksen osat (kaksi osaa) opiskelijalle palautetussa hakemuksessa

Sinun tulee ensin poistaa kaikki hakemuksen osat yhtä lukuun ottamatta klikkaamalla kunkin osan yläpuolella olevaa Poista-rastia.

Lisää tämän jälkeen poistetuissa osissa olleet opintojaksot siten, että avaat ensin jo olemassa olevan opintojakson muokkaustilaan klikkaamalla Kynä-ikonia. Lisää opintojakso(t) näin avautuvaan näkymään Lisää opinto -painikkeella.

Tallennettuasi näkymän opintojaksot ovat samalla hakemuksen osalla (ks. kuvio 2).

Kuvio 2. Opintojaksot lisätty samaan hakemuksen osaan

Hakemuksen palauttaminen opettajalle

Korjattuasi hakemuksen palauta hakemus takaisin opettajan käsiteltäväksi Palauta käsittelyyn -painikkeesta. Kirjoita Vapaa kommentti -kenttään viesti opettajalle ja klikkaa Palauta käsittelyyn.

Hakemuksen poistaminen tai peruminen

Voit poistaa luonnos-tilassa olevan hakemuksen eli ennen kuin olet lähettänyt sitä opettajalle. Hakemus poistetaan hakemuksen sisällä olevalla Poista hakemus -panikkeella.

Voit myös perua hakemuksen missä tapansa vaiheessa siihen saakka, kunnes se on hyväksytty. Sen jälkeen et voi enää poistaa etkä perua hakemustasi. Perutun hakemuksen voit myös poistaa tai palauttaa aktiiviseksi tarvittaessa.