Ilmoittautumiset opintojaksojen toteutuksille

HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdellä pääset ilmoittautumaan opintojaksojen toteutuksille ilmoittautumisajan ollessa käynnissä. Näkymässä näet kaikki ilmoittautumisesi sekä ne opintojaksojen toteutukset, joille HOPSin mukaan voisit ilmoittautua.

Ilmoittautuminen toteutuksille

Pääset katsomaan ja suunnittelemaan lukujärjestyksiä Lukkarikoneesta. Voit hakea toteutusten aikatauluja toteutuksen koodilla tai ryhmän nimellä sekä lisätä toteutuksia ilmoittautumisesi tai ryhmän perusteella. Tutustu lukkarikoneen ohjeisiin täällä.

Voit myös etsiä muiden kuin HOPSistasi löytyvien opintojaksojen toteutuksia klikkaamalla Hae opintoja -painiketta. Avautuvaan hakukenttään sinun tulee kirjoittaa opintojakson koodi tai nimi tai osa nimestä. Mikäli koodi tai nimi ei ole tiedossasi, etsi opintojakso esim. HOPSin Opintojen valinta -palvelussa klikkaamalla mitä tahansa suurennuslasi-ikonia (Lisää opintoja), avaa opintojakson tiedot ja kopioi esim. opintojakson koodi leikepöydälle. Tämän jälkeen siirry takaisin HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdelle, klikkaa Hae opintoja ja liitä opintojakson koodi hakukenttään sekä klikkaa Hae. Alle listautuvat kyseisen opintojakson ne toteutukset, joissa ilmoittautuminen on käynnissä.

Opintojaksojen toteutuksia voit etsiä myös Opintohausta ja OPS-liitännäisestä.

Opintojakso-rivillä olevasta Ilmoittaudu-painikkeesta voit suoraan ilmoittautua ao. toteutukselle.

Huomioithan, että näet toteutuksen lukujärjestyksen, vaikka ilmoittautumistasi ei ole hyväksytty. Toteutuksen lukujärjestys poistuu kalenteristasi, jos opettaja hylkää ilmoittautumisesi tai poistaa ilmoittautumisesi kokonaan toteutukselta.

Saat lukujärjestyksesi näkymään kalenterissasi, kun klikkaat Toteutukset-kentän oikeassa yläkulmassa olevaa Omat toteutukset -painiketta. Kalenterissa näkyy niiden toteutusten lukujärjestys, joille olet ilmoittautunut ja joille on tehty lukujärjestys.

Huom! Toteutukselle ilmoittautuessa on pakollista ilmoittautua myös pienryhmään, jos sellaisia toteutuksella on. Jos toteutuksellasi on pienryhmiä, ainoastaan Tuudo näyttää pelkästään oman pienryhmäsi varaukset. Jos Tuudo näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, voit piilottaa väärät varaukset. Pepin kalenteri ja lukkarikone näyttää kaikkien pienryhmien varaukset, vaikka olisit ilmoittautunut vain tiettyyn pienryhmään. Näet pienryhmäsi, kun menet HOPSin Ilmoittautumiset-välilehdelle ja katsot alalaidan Ilmoittautumiset-valikkoa.

Voit piilottaa väärien pienryhmien varaukset lukkarikoneen ja Tuudon kalentereista. Etsi haluamasi varaukset, klikkaa varausta ja klikkaa Piilota tapahtuma -painiketta. Pepin kalenterista et voi poistaa etkä piilottaa väärien pienryhmien varauksia. Jos olet synkronoinut Pepin varaukset Outlookiin, voit poistaa väärien pienryhmien varaukset sieltä käsin.

Ilmoittautumisajan puitteissa sinulla on mahdollisuus peruuttaa ilmoittautumisesi niin kauan kunnes opintojakson toteutuksesta vastaava opettaja on joko hyväksynyt ilmoittautumisesi tai hylännyt sen. Mikäli hyväksymisen jälkeen haluat peruttaa osallistumisesi, sinun tulee olla yhteydessä opintojakson toteutuksesta vastaavaan opettajaan.

Ilmoittautumisten hyväksyminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

• opiskelijat, joiden ryhmälle kyseinen opintojakso on suunnattu
  • opiskelijat, joille opintojakso on pakollinen
  • opiskelijat, joiden tutkinto-ohjelma järjestää kyseisen opintojakson toteutuksen
  • opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä mahdollisesti auki jääville paikoille.

Kaikille yhteisten ja vapaasti valittavien opintojaksojen toteutuksille opiskelijoita hyväksytään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.