HOPS Tarkastelu

Tarkastelu-välilehdellä on nähtävissä ajantasainen, rakenteinen HOPS, joka pohjautuu opiskeluoikeutesi oletusopetussuunnitelmaan.

HUOM! Ennen syksyä 2020 aloittaneiden opiskelijoiden HOPSista löytyvät kaikki suoritetut opintojaksot, ja opetussuunnitelman vielä suorittamattomat opintojaksot tulee hakea HOPSiin sen päivittämisen yhteydessä Opintojen valinta -välilehdellä.

Tältä sivulta, samoin kuin Jäsentelyt-välilehdeltä, voit tulostaa itsellesi opintosuoritusotteen valinnasta Lataa opintosuoritusote (PDF). Voit sulkea ja avata näkyvissä olevaa rakennetta joko Sulje kaikki/Avaa kaikki -painikkeesta tai klikkaamalla opintokokonaisuuksien eli moduulien edessä olevaa nuoli-kuvaketta.

Valitse HOPS-versio -alasvetovalikosta pääset tarkastelemaan aikaisempia hyväksyttyjä tai poistettuja HOPSejasi. HOPSin työstäminen tapahtuu kuitenkin aina Luonnos-versiossa. Siinä vaiheessa, kun HOPSisi on hyväksytty, järjestelmä generoi sinulle uuden HOPS-luonnoksen, jota pääset taas muokkaamaan.

Saamasi uudet viestit näkyvät oikean laidan samannimisessä laatikossa, joka on näkyvissä vain silloin, kun sinulle on tullut uusia viestejä. Klikkaa viestin otsikkoa ja pääset lukemaan viestin ja vastaamaan siihen.

Viemällä hiiren minkä tahansa opintojaksosta saamasi arvosanan päälle näet arvioinnin lokitiedot avautuvassa ponnahdusikkunassa.

Suodatusvalinnat

HOPS tarkastelu suodatusvalinnat

Tarkastelu-välilehdellä voit suodattaa opintoja näkyviin joko opinnon tyypin, niiden statuksen tai ajoituksen mukaan. Voit valita useita suodatuksia samaan aikaan. Opinnon tyyppi -kohdassa valittavissa ovat kaikki opinnot, pakolliset, vaihtoehtoiset ja vapaasti valittavat. Opinnon statuksen osalta vaihtoehdot ovat kaikki, suoritetut, suorittamatta, ilmoittauduttu ja ilmoittautuminen alkamassa. Ajoituksissa on valittavissa lukuvuosia, lukukausia ja periodeja.

Infolaatikko

Infolaatikko aukeaa klikkaamalla HOPS-rakenteen oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkiä.

Symbolit liittyvät opintojakson pakollisuuteen/valinnaisuuteen, opintojakson suorittamistilanteeseen sekä opintojaksolle tai opintokokonaisuudelle tehtyihin merkintöihin. Symbolien merkitys selviää myös viemällä hiiri symbolin päälle, jolloin ponnahdusikkunassa näkyy symbolin selitys.

Opintokokonaisuuden tai opintojakson kuvaus

Opintokokonaisuuden (moduulin) tai opintojakson kuvaus aukeaa ponnahdusikkunaan klikkaamalla sen nimeä. Voit sulkea ikkunan joko painamalla Peruuta tai ikkunan oikeassa yläkulmassa olevasta ruksista.

HOPS tarkastelu opintojakson tiedot

Lähetä HOPS kommentoitavaksi tai hyväksyttäväksi

Voit lähettää luonnostilassa olevan HOPS-version kommenteille tai hyväksyttäväksi opettajatutorillesi. Klikkaa Lähetä HOPS kommentoivaksi -painiketta. Avautuvassa ikkunassa kirjoita viestiketjun aihe, viesti sekä vastaanottajaksi opettajatutorisi. Lähetä hyväksyttäväksi -painikkeesta avautuu vastaavanlainen ikkuna. Näistä toiminnoista lähetetyt viestit ovat aina HOPS-viestit -tyyppiä.

Näkymä Peppissä

Lisää merkintä opintojaksolle tai opintokokonaisuudelle

Jokaiseen opintojaksoon tai opintokokonaisuuteen voit lisätä joko pelkästään sinulle näkyviä merkintöjä (jätä vastaanottajakenttä tyhjäksi) tai myös muille näkyviä (esim. opettajatutorillesi) sen mukaan, ketä valitset vastaanottajakenttään.

Jos lisäät vastaanottajia, kerro viestin aiheessa tai sisältökentässä mitä opintojaksoa tai opintokokonaisuutta asia koskee. Vastaanottajalle ei näy automaattisesti mille opintojaksolle tai opintokokonaisuudelle olet lisännyt merkinnän.

Merkintä lisätään klikkaamalla opintojakson tai opintokokonaisuuden jälkeen samalla rivillä olevaa + -ikonia tai puhekuplaa. Täytä vastaanottajat, merkinnän aihe sekä sisältö ja paina Lähetä.

Näkymä Peppissä