Ennen hakemuksen käsittelyä

Jotta voisit käsitellä hakemuksen, opiskelijan tulee olla läsnäoleva tai opiskelijan on täytynyt lähettää hakemus läsnäolokaudellaan. Suoritusmerkintä täytyy aina kirjata sille kaudelle, jolloin opiskelija on läsnäoleva. Jos siis opiskelija on lähettänyt hakemuksensa läsnäolevana, mutta käsittelet sen vasta, kun hän on poissaoleva opiskelija, sinun tulee kirjata hyväksiluku edellisen läsnäolokauden viimeiselle päivälle.

Jos opiskelija on eronnut tai valmistunut, voit hylätä hakemuksen hakemuksen etusivulla olevalla Hylkää hakemus -painikkeella.

Tarkista siis aina ennen hakemuksen käsittelyä opiskelijan läsnäolotiedot. Saat tiedon helpoiten avaamalla hakemuksen pääikkunassa opiskelijan nimilinkistä opiskelijan tiedot. Jos opiskelijan nimen edessä on vihreä, kuvassa 1 näkyvä symboli, opiskelija on läsnäoleva. Lue lisää läsnäolotiedoista Peppi-ohjeista.

Kuvio 1. Opiskelijan läsnäolotiedot

Tutustu aina opiskelijan lähettämään hakemukseen huolellisesti. Tutustu hakemuksessa olevaan liitteeseen, jolla opiskelija todistaa hankitun osaamisensa. Katso myös mahdolliset opiskelijan aiemmat hakemukset ja opintosuoritukset, jottei samaa osaamista hyväksilueta kahdesti.

Jos näyttää siltä, että opiskelijan tulisi vielä täydentää tai korjata hakemustaan, lähetä se hänelle takaisin Palauta-välilehdeltä (kuvio 2). Valitse ”Opiskelijalle muokattavaksi” ja kirjoita Viesti-kenttään, mitä odotat opiskelijan hakemukselle vielä tekevän. Klikkaa lopuksi Tallenna.

Kuvio 2. Hakemuksen palauttaminen opiskelijalle

Voit siirtää hakemuksen toisen henkilön käsiteltäväksi, jos hakemuksen käsittely ei kuulu sinulle. Tee se Käsittelyketju / siirto toiselle -välilehdeltä (kuvio 3). Kirjoita Uusi käsittelijä -valikkoon henkilö, jolle hakemuksen haluat siirtää ja kirjoita hänelle viesti. Klikkaa Tallenna.

Kuvio 3. Hakemuksen siirtäminen toiselle käsittelijälle