Ajoitus -välilehti

Kuva HOPSin ajoitus -välilehdestä

Tarkista opintojakson ajoitus Opinto-oppaan alta löytyvästä opetussuunnitelmasta (OPS)

Opinnon ajoittaminen

• Raahaa opintojakso aikajanalle haluamaasi kohtaan nuolipainikkeen avulla.
  • Jos nuolipainiketta ei näy, se on jäänyt piiloon, pienennä siinä tapauksessa selaimen tekstin kokoa.

Opinnon ajoituksen muuttaminen

• Raahaa aikajanalla oleva opintojakso haluamaasi uuteen kohtaan.

Ajoituksen poistaminen

• Raahaa aikajanalla oleva opintojakso takaisin rakenteeseen.

Tarkastele pakollisia opintojaksoja, joita ei ole ajoitettu

• Valitse rakenteen yläpuolelta kellosymboli
  • Poista suodatus valitsemalla Näytä kaikki

Aikajanalla liikkuminen

Pyöritä hiiren vieritysrullaa haluamaasi suuntaan tai tartu vaakasuunnassa olevaan vierityspalkkiin ja siirrä se haluamaasi kohtaan.

Kuva HOPSin ajoitus -välilehden painikkeista

Lisää poissaolomerkintä:

• Raahaa Lisää poissaolomerkintä aikajanalle
  • Kirjoita poissaolomerkinnälle syy
    • HUOM! tämä ei riitä poissaoloilmoittautumiseen vaan opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi
  • Voit siirtää poissaolomerkinnän toiseen kohtaan aikajanalla raahaamalla

Tarkastele ajoituksia eri tarkkuustasoilla:

• Valitse Lukuvuodet / Lukukaudet / Periodit
  • Kesäperiodit mukaan aikajanalle:
    • Valitse Näytä kesäperiodit.

Luo ajoitukset tai Tyhjennä ajoitukset:

• Valitsemalla Luo ajoitukset opinnot ajoitetaan aikajanalla opetussuunnitelmaan tehdyn ajoitussuunnitelman mukaisesti.
  • Valitsemalla Tyhjennä ajoitukset ajoitetut opinnot poistetaan aikajanalta.