Mallipohjat

Toteutuksen mallipohjat

Voit luoda ja tallentaa toteutussuunnitelman mallipohjia eri opintojaksojen toteutuksia varten. Mallipohjat sisältävät toteutuksen opetus ja arviointi -osion tekstikentät.

Tallentamalla tiedot mallipohjaan voit hyödyntää kerran kirjoitettua tekstiä kaikilla niillä toteutuksilla, jossa käytät samoja opetus- ja arviointimenetelmiä.

Kun olet tallentanut mallipohjan, voit ladata sen toteutuksillesi ja tarvittaessa muokataan tekstiä toteutuskohtaisesti.

Olemassa olevan mallipohjan lataaminen toteutukselle

• Avaa toteutus jolle haluat mallipohjan tiedot
  • Toteutuksen perustiedot > Muokkaa
  • Opetus ja arviointi -otsikon alla Lataa mallipohja -toiminto tuo toteutuksen tekstikenttiin valitsemaasi mallipohjaan tallennetut tekstit
  • Voit muokata mallipohjan tekstejä Opetus ja arviointi -otsikon alla olevissa kentissä kyseiseen toteutukseen sopiviksi.

Voit tallentaa useita mallipohjia.
Voit muokata tai poistaa mallipohjia.

HUOM! Mallipohjan päivitykset ja poistot eivät muuta tai poista tietoja toteutuksilta, joissa mallipohjaa on käytetty.

JAMKissa kaikki toteutussuunnitelmat sisältävät nämä tiedot:

• Opetusmenetelmät
  • Aika ja paikka
  • Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
  • Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
  • Harjoittelu ja työelämäyhteistyö
  • Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
  • KV yhteydet
  • Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
  • Sisällön jaksotus
  • Lisätietoja opiskelijalle (tähän kirjoitetaan arviointimenetelmät)
  • Arviointiasteikko

Vaiheittainen ohje

1. Valitse Vuosisuunnittelu -> Mallipohjat
  2. Luo uusi mallipohja
    1. Valitse Tee uusi mallipohja
    2. Anna mallipohjalle Mallipohjan nimi (pakollinen tieto) ja valitse käytettävä Arviointiasteikko
    3. Kirjoita haluamiisi kenttiin myöhemmin toteutussuunnittelussa käytettävät tiedot
    4. Valitse Tallenna
  3. Muokkaa olemassa olevaa mallipohjaa
    1. Klikkaa vasemmasta navigaatiosta mallipohjan nimeä
    2. Muokkaa haluamiasi kenttiä
    3. Valitse Tallenna
  4. Poista mallipohja
    1. Klikkaa vasemmassa navigaatiossa mallipohjan nimen vieressä olevaa ruksia
    2. Valitse OK

Mallipohjan tallennus

Avaa työpöydän yläpalkin Toteutukset-kuvakkeesta avautuvasta listasta Mallipohjat.

Paina Tee uusi mallipohja -painiketta.

Anna mallipohjalle nimi, valitse käytettävä arviointiasteikko ja täytä tarvittavat tekstikentät. Tallenna.

Tee sellainen mallipohja, joka on hyödynnettävissä mahdollisimman pitkään ja eri toteutuksilla. Esimerkiksi kellonaika- tai päivämäärätietoja ei kannata tallentaa mallipohjaan.