Toteutusten kopioiminen

Vaiheittainen ohje

1. Valitse Vuosisuunnittelu -> Toteutukset -> Toteutusten kopioiminen

2. Valitse lukuvuosi, jolta toteutukset kopioidaan

3. Voit valita joko a) ryhmäpohjaisen tai b) OPS- pohjaisen kopioinnin

3a. Valitse Ryhmä, jonka tietyn lukuvuoden toteutukset kopioidaan -> ajoita kopiot valitsemallesi lukuvuodelle -> aseta kopioiden ryhmä

3b. Valitse OPS, jonka tietyn lukuvuoden toteutukset kopioidaan -> ajoita kopiot valitsemallesi lukuvuodelle -> valitse opetussuunnitelma, jolle haluat toteutukset kopioitavan (oletuksena sama kuin lähde-OPS)

4. Valitse Hae

5. Hakutulokset tulevat lista-/taulukkomuodossa ja toteutuksista on muokattavissa mm. seuraavat tiedot: tunnus, nimi, min alkaa, max päättyy, alkaa, päättyy, ilmoittautuminen alk., ilmoittautuminen päät., ryhmät, kustannuspaikat, vastuuhenkilö, ylläpitäjä, toimipiste, organisaatioyksikkö, tutkinto-ohjelma, min paikat, max paikat, opetuskieli, virtuaaliosuus, tki osuus.

Kaikki listan toteutukset on oletuksena valittuna, voit tarvittaessa poistaa valinnat valintaruuduista osasta toteutuksista, mikäli et halua kopioida niitä.

6. Palaa takaisin tai Siirry tehtävien määrittelyyn

7. Siirryttäessä tehtävien määrittelyyn voit asettaa kopioiduille toteutuksille seuraavat tiedot:

Tunnus Tehtävä Opettaja Alkaa Loppuu Max Opetus Muu Kustannuspaikat

Pohjatiedoiksi järjestelmä tarjoaa kopioiden pohjana olevien toteutusten tiedot.

8. Luo toteutukset ja tehtävät

9. Kopioinnin onnistumista voi seurata Aiemmat kopioinnit -osiosta (ks. ylläolevasta kuvasta Toteutuksien kopiointi -osion alta) ja muokata kopioituja toteutuksia kohdasta Muokkaa kopioituja toteutuksia

10.  Massamuokkaus -osiossa voit tehdä kaikkia valittuja toteutuksia koskevia muutoksia kerralla. Voit vaihtaa näkymässä olevat sarakkeet (kohdasta Aseta sarakkeet) ja  tehdä toteutuksia koskevat muutokset kerralla valitsemalla Tee massamuutos. Huom! Toteutusten kopioinnin yhteydessä kopioidut toteutuksille asetetaan järjestelmän toimesta seuraavan lukuvuoden saman kalenteriviikon toteutuksen alkamis- ja päättymisajankohdat kuin alkuperäisellä toteutuksella.