Lukujärjestysten katsominen

Kaikki toteutusten varaukset tehdään Peppiin, on kyseessä sitten virtuaali- tai kontaktiopetus. Aikatauluja ja kontakteja ei kerrota pelkästään Moodlessa tai muualla, vaan niille tehdään varaukset, jotta lukujärjestykset näkyvät myös opiskelijoille kootusti.

Näet toteutuksen kaikki varaukset kootusti, kun etsit haluamasi toteutuksen, valitset Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus -välilehden. Toteutukselle tehdyt varaukset näkyvät listana Varaukset-kohdassa.

Lukujärjestykset tehdään ja muokataan Pepissä Suunnittele ja tee opetuksen varauksia -toiminnolla. Ota yhteys oman alasi koulutuskoordinaattoriin, jos lukujärjestys tiedot muuttuvat, etkä pysty itse tekemään muutoksia. Lue lisää opettajan oikeuksista muokata lukujärjestyksiä.

Pääset katsomaan lukujärjestyksiäsi sekä sinulle tehtyjä varauksia Pepissä näin:

• Klikkaa opettajan työpöydällä ylävalikosta Resurssien suunnittelu ja varaus tai Kalenteri-otsikon alta Avaa oma kalenteri
Opettajan työpöydän etusivulta pääset kalenteritoimintoon
  • Valitse Resurssien suunnittelu ja varaus -toiminnon etusivulta Avaa oma kalenteri
  • Kalenteri avautuu oletuksena kuluvaan viikkoon ja se näyttää omat tekemäsi tai sinulle tehdyt varaukset
  • Kalenterissa näkyvät julkaistut (vihreä pallura varauksen vasemmassa yläkulmassa) sekä Ehdotus-tilassa (keltainen pallura) olevat varaukset
    • Ainoastaan julkaistut varaukset näkyvät opiskelijoille
    • Ehdotus-tilassa olevat näkyvät ainoastaan opettajille ja lukkarintekijöille
  • Ainoastaan julkaistut varaukset siirtyvät omaan kalenteriisi Outlook-synkronoinnissa
    • Varauksia muokataan ja poistetaan ainoastaan Pepissä. Jos poistat varauksen Outlookista, se ei poistu Pepistä.
    • Outlookista poistettua varausta ei saa takaisin näkymään Outlookissa ellei kyseisen varauksen tekijä poista varausta Pepistä ja tee sitä sen jälkeen  kokonaan uudestaan
Avaa oma kalenteri -näkymä

Eri kalenteritietojen etsiminen

• Kalenterinäkymässä voi tarkastella tilojen, välineiden, henkilöiden, toteutuksien ja ryhmien kalentereita. Oletuksena Henkilöt-kentässä on käyttäjän nimi.
  • Yksikön välineet ja autot löytyvät Tilat-valinnalla. Välineiden nimien edessä on yksikön lyhenne. Älä käytä suurennuslasin alta löytyvää Välineet ja autot -toimintoa
  • Kaikkiin hakukenttiin voit hakea useamman tiedon. Kun hiiri liikkuu varausten päällä, hakuvalinta ja sitä koskevat muut varaukset muuttuvat oranssiksi.

Kalenterin asetukset

• Voit siirtyä haluamaasi päivään kalenterin vasemmassa yläkulmassa olevista nuolipainikkeista tai Siirry päivään -painikkeella
  • Kalenterin oikeasta yläkulmasta voit säätä, haluatko katsoa viikko-, kuukausi- vai päivänäkymässä tietoja
  • Asetukset-painikkeesta voit määritellä, mitä tietoja kalenteri näyttää ja kuinka tarkasti (ryhmät, kellonajat, toteutukset, pienryhmät yms.) Jos painike ei toimi, klikkaa tarvittaessa ratas-kuvaketta.
    • Jos kalenterissasi ei näy kaikki haluamasi tieto varauksesta, voit säätää esimerkiksi kalenterin tarkkuutta pienemmäksi ja tarkistaa, että olet valinnut kaikki haluamasi tiedot näkyviin.