HOPSin alustus

HOPSin alustus tehdään, jos tulee tarve tyhjentää opiskelijalla oleva HOPS esimerkiksi sen vuoksi, että joku toinen opetussuunnitelma vastaisi paremmin opiskelijan opiskelua. HOPSin alustus tyhjentää HOPSin sisällön. Opiskelijalla jo olevat opintosuoritukset säilyvät HOPSissa, mutta jos uudessa HOPSissa ei ole samoja opintoja ne siirtyvät HOPSin loppuun otsikon HOPSin ulkopuoliset opinnot -alle. Sieltä ne täytyy sijoittaa HOPSin rakenteeseen erikseen HOPSin Järjestely -välilehdellä.

Hyväksy vanha HOPS

Ennen kuin alustat HOPSin, varmista, että aloitusvaiheessa oleva HOPS jää talteen hyväksymällä HOPS kertaalleen. Huom: hyväksynnästä menee viesti opiskelijalle, joten sen vuoksi kirjoita viestikenttään selite miksi hänen HOPSinsa hyväksytään nyt.

HOPSin hyväksytään menemällä opiskelijan HOPSille ja painamalla Hyväksy HOPS

Valitse uusi opetussuunnitelma ja alusta HOPS

Kun vanha HOPS on hyväksytty, palaa opiskeluoikeuden HOPS -valikkoon.

• Valitse uuden HOPSin pohjana käytettävän opetussuunnitelman tunnus.
  • Paina Tallenna
  • Paina Alusta HOPS uudelleen -painiketta
  • Avautuvasta ikkunasta voit valita tarvittaessa opintopolun sekä oletusajoitussuunnitelman
  • Nyt HOPS on alustettu