Opintopolut

Opintopolut tarkoittavat Pepissä tutkinto-ohjelman sisällä olevia kärkiä tai suuntautumisia. Voit luoda rakenteen Opintopolku-välilehdellä niin, että opiskelija näkee Opintopolku-näkymän kautta vain oman suuntautumisensa opinnot. Kuhunkin opintopolkuun liitetään kaikille yhteiset opinnot ja ko. suuntautumiseen kuuluvat opinnot.

Voit lisätä opetussuunnitelmaan uuden opintopolun seuraavasti:

1. Valitse päävalikosta Opetussuunnittelu > Opetussuunnitelma.
  2. Hae OPS, johon haluat lisätä opintopolun. Lisätietoja: Hakutoiminto.
  3. Avaa OPS napsauttamalla sitä hakutuloksissa.
  4. Valitse valikosta Opintopolut ja napsauta Lisää opintopolku -painiketta.
    Näytölle aukeaa Opintopolku-ponnahdusikkuna.
  5. Syötä opintopolulle lyhenne, nimi ja kuvaus. Lyhenne voi olla esim. polun nimen kolme ensimmäistä kirjainta + vuosiluku.
    Voit halutessasi määrittää myös ryhmän, jota opintopolku koskee.
  6. Napsauta Tallenna-painiketta.
    Opintopolun lyhenne ilmestyy näytön oikeaan reunaan. Lyhenteetön opintopolku näkyy nimettömänä.
  7. Rastita niiden opintokokonaisuuksien ja -jaksojen valintaruudut, jotka haluat sisällyttää opintopolkuun.
    Valinnat tallentuvat automaattisesti.
!

HUOM. Opintojakson tulee olla liitettynä johonkin opintopolkuun, jotta se näkyisi opiskelijan HOPSilla tai sen voisi viedä sinne.