Vastuunjako ja koulutusalat

Vastuunjako ja koulutusalat -välilehdellä pystyy määrittelemään opetussuunnitelman vastuutahot sekä siihen liittyvät ohjauksen alat. Mikäli korkeakoulussa on käytössä Koulutukset-osio, periytyvät tiedot sieltä.  Ko. tiedolla ei ole vielä yhteyttä OPSin kuvauksen Organisaatio -kenttään  (=Yksikkö).

Voit määrittää vastuunjaon ja koulutusalat OPSille, jolta ne oletusarvoisesti periytyvät OPSiin liitetyille opintojaksoille. Tarvittaessa voit määrittää vastuunjaon ja koulutusalat myös opintojaksokohtaisesti.

Kuvio 1. Vastuunjako ja koulutusalat OPSin tiedoissa
  1. Avaa Vastuunjako ja koulutusalat -välilehti.
  2. Lisää ajanjakso tai muokkaa olemassa olevaa ajanjaksoa:
    a) Jos haluat lisätä uuden ajanjakson, napsauta + Lisää uusi ajanjakso -painiketta.
    Järjestelmä avaa Lisää uusi ajanjakso -ponnahdusikkunan, jossa voit määrittää ajanjakson vastuunjakoineen ja koulutusaloineen.
    b) Jos haluat muokata olemassa olevaa ajanjaksoa, napsauta sen päivämäärärivillä olevaa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse kalentereista ajanjakson alku- ja loppupäivämäärät sekä lisää vastuunjakoa ja koulutusaloja koskevat tiedot.
    • Napsauta yksikön, kustannuspaikan tai koulutusalan valintakenttää ja valitse haluamasi vaihtoehto pudotusvalikosta. Yksiköksi valitaan aina Jamkin organisaatioyksikkö esim. LIKE Liiketoimintayksikkö.
    • Jos haluat määrittää useita yksiköitä tai koulutusaloja, napsauta + Lisää rivi -painiketta.
    • Lisää jokaisella rivillä prosentuaalinen jako-osuus tekstikenttään.
      • Järjestelmä varoittaa, jos syötettyjen jako-osuuksien summa on pienempi tai suurempi kuin 100 %.
      • Jos napsautat Jaa tasan -valintaruutuun merkin, järjestelmä laskee yhtä suuren jako-osuuden kaikille yksiköille tai koulutusaloille.
  4. Kun olet syöttänyt tiedot, napsauta Tallenna-painiketta. Järjestelmä tallentaa tiedot ja sulkee Lisää uusi ajanjakso -ponnahdusikkunan.
Kuvio 2. Esimerkki OPSista, jolle on tallennettu vastuunjako ja koulutusalat.