OPSin kuvaus

Perustiedot

Pakollisia kenttiä opetussuunnitelmalle ovat Nimi, Tunnus ja Voimassaoloaika. Myös Kesto on täytettävä, sillä se vaikuttaa ajoitussuunnitelman tekemiseen.

Muita pakollisia tietoja Jamkissa ovat Koulutusaste, Laajuus ja Pääasiallinen opetuskieli.

Tarkennukset

Tässä on mahdollista tarkentaa esim. mitkä tutkinto-ohjelmat OPSiin liittyvät.

Pakollisia kenttiä, jotta Vuosisuunnittelu toimisi kyseisen OPSin kohdalla oikein, ovat Ryhmä sekä Organisaatio.

Muita pakollisia tietoja Jamkissa ovat Tutkinto, Tutkintonimike, Koulutusohjelma, Tyyppi ja Vastuuhenkilö.

Kuvaus

Tässä kohdassa tarkennetaan OPSin suuntautumista/suuntautumisia tai OPSin toteutustapaa. Tässä kohdassa ei kuvata tutkinto-ohjelmaa. Tutkinto-ohjelman kuvaus tehdään Yksiköt-valikon kautta. Käytä OPSin kuvaamiseen vain Kuvaus-kenttää, sillä muut kentät eivät näy opiskelijalle.

Liitteet

Voit halutessasi liittää opetussuunnitelmaan liitteitä.

OPSin ryhmät

Sekä OPSille että sen sisältämille ajoitussuunnitelmille tulee liittää ryhmä(t). Ryhmät ovat tyypillisesti ns. aloitusryhmiä (HTL19S1 = Liiketalouden tutkinto-ohjelmassa syksyllä 2019 aloittaneet opiskelijat).

!

HUOM. AMK- ja YAMK-tutkinto-ohjelmien OPSeihin ja niiden ajoitussuunnitelmiin liitetään myös avoimen AMKin polkuopiskelijoiden ryhmät.

OPSin versiointi

Voit tarkastella opetussuunnitelman kuvauksen aiempia versioita tai palauttaa jonkin vanhan version työversioksi.

1. Napsauta OPS-sivun yläreunasta Versiot-painiketta.
  2. Valitse pudotusvalikoista vertailtavat versiot.
  3. Napsauta Näytä versiot -painiketta.
    Osa vertailtavien versioiden tiedoista näytetään vierekkäin kunkin version alla. Jos näissä osioissa on eroja versioiden välillä, ne näkyvät korostettuna.
  4. Jos haluat palauttaa toisen vertailtavista versioista työversioksi, napsauta version nimen vieressä olevaa Palauta-painiketta.
    Järjestelmä tekee palautetusta versiosta uuden version, jotta kaikki aiemmat versiot ovat edelleen tarkasteltavissa.
  5. Poistu Versiot-ikkunasta napsauttamalla Sulje-linkkiä.