Suosikkilistat ja resurssijoukot

Tässä näkymässä voit luoda omia suosikkilistoja eri resursseista. Suosikkilistoja voit hyödyntää resurssivarausvälineen muissa näkymissä. Käyttövinkkejä tähän on kohdassa 3 Listojen käyttövinkit.

Suosikkilistoja voi luoda eri resurssityyppien mukaisesti, jotka näkyvät etusivun yläosassa välilehtinä: toteutukset, ryhmät, tilat, henkilöt ja välineet. Voit käyttää tätä toimintoa kahdella eri tavalla: valitsemalla hakutuloksista omaan listaasi kohteita ja tallentamalla ne aiemmin luomaasi listaan Omien listojen alle tai tallentamalla haun tietyillä hakuehdoilla Tallennettuihin toteutushakuihin.

1 Suosikkilistan luominen Omat listaan

Oma lista eli käsin koottu lista tehdään joko valitsemalla aiemmin luotu lista, johon halutaan lisästä resursseja, tai luomalla uusi lista.

Ensin klikataan vasemmalla näkyvän Omat listat -tekstin vieressä olevaa pientä väkästä ja sen jälkeen klikataan Luo uusi lista:

Kuva, kuinka uusi lista luodaan klikkaamalla Omat listat -tekstin vieressä olevaa pientä väkästä

Anna listalle nimi. Voit ryhmittää listat haluamallasi tavalla ja samalla voit joko liittää listat olemassa olevaan ryhmään tai luoda uuden Uusi ryhmä -kohtaan.

Hyväksy Tallenna-painikkeella:

Kuvassa näkyy listan nimeämisen valikot
Valitse tallentamasi lista klikkaamalla listan nimen vasemmalla puolella olevaa ikonia jolloin ikoniin tulee pieni v-merkki:

Valitse tallentamasi lista klikkaamalla listan nimen vasemmalla puolella olevaa ikonia jolloin ikoniin tulee pieni v-merkki

Tee haluamasi haut resursseista. Voit käyttää myös tallentamiasi hakuja.
Klikkaile nyt hakulistalta haluamasi resurssit omalle listallesi. Valinta hakulistalta toimii klikkaamalla resurssin vieressä olevaa ikonia, jolloin tulee pieni punainen X-merkki näkyviin valituille resursseille:

Valitse haluamasi tilat listalle klikkaamalla resurssin vieressä olevaa pientiä ikonia, jolloin siihen tulee punainen rasti

Tarvittaessa tee uusi haku, valitse taas oikea Oma lista ja klikkaile lisää resursseja kyseiselle listalle.

2 Suosikkilistan tekeminen hausta

Haun tallentaminen on nopeampi ja suoraviivaisempi vaihtoehto, sillä siinä tallennetaan ainoastaan hakuehdot, jolloin lista päivittyy automaattisesti, jos hakuehtoja vastaavia resursseja tulee lisää. Esimerkiksi jos olet tehnyt haun oman yksikkösi henkilöistä ja tallennat sen, joten kun yksikköön tulee lisää henkilöitä, nämä uudet henkilöt päivittyvät listalle automaattisesti.

Tee haku Hae-painikkeella resursseista haluamasi ehtojen mukaan.
Klikkaa Tallenna haku -painiketta ja anna haulle uusi nimi. Voit valita aiemman ryhmän tai uuden ryhmän. Tallenna.

Tallenna haluamasi haku painamalla Tallenna haku ja nimeä se haluamallasi tavalla sekä luo tarvittaessa uusi ryhmä

Haku tallentuu vasemmalle hakuehtoihin ja on käytettävissä jatkossa.

Tallennettu haku ilmestyy sivun vasemaan laitaan

3 Listojen käyttövinkit

3.1 Listat vapaan ajan haussa

Tilalistat saat näkyviin klikkaamalla Tilat-kohdasta pientä väkästä. Samaten Henkilöt-kohdasta klikkaamalla pientä väkästä saat näkyviin henkilölistat.

Listojen käyttäminen vapaan ajan hauissa esimerkiksi tilojen ja henkilöstön osalta

3.2 Listat suunnittele ja tee opetuksen varauksia -kalenterissa

Opetuksen suunnittelussa ja varausten teossa listoja voi myös käyttää tilojen, ryhmien ja henkilöiden osalta. Tallennetut listat saa klikkaamalla henkilöiden, ryhmien ja tilojen vieressä olevaa lista-painiketta, josta avautuu tehdyt listat:

Suosikkilistat saa valittua näkyviin opetuksen suunnittelussa ja varauksissa klikkaamalla henkilöiden, tilojen ja ryhmien vieressä olevaa lista-painiketta ja valitsemalla haluamansa listan