HOPS-käsittely

Opiskelijan HOPSilla on painikkeita, jotka näkyvät kaikilla välilehdillä.

Kuva HOPSin yleisistä painikkeista

Valitse HOPS-versio

Valitse HOPS-versio -pudotusvalikon kautta voit valita tarkasteltavan HOPSin version. Valikossa näkyy aina vähintäänkin luonnos -tilassa oleva HOPS. Hyväksyttyjä HOPSeja näkyy maksimissaan yksi kappale ja aiemmat versiot näkyvät poistettu -tilassa.

Tarkista -painike

Tarkista -painikkeen avulla voit tarkastaa että kaikilla HOPSin opinnoilla on arvosana. Avautuvassa ponnahdusikkunassa on tarkasteltavissa, onko kaikille HOPSissa olevilla opinnoilla valittuna pakolliset opinnon tyyppi ja arvosana sekä opiskeluoikeuteen kuuluvat pakolliset kielilausekkeet. Ponnahdusikkunassa on nähtävissä myös, onko opinto arvioitu.

Kommentoi HOPSia -painike

Toiminto liittyy HOPSin hyväksymisprosessiin. Opiskelija voi pyytää ohjaajalta kommentteja HOPSiin tai ohjaaja voi tarvittaessa kommentoida HOPSia. Kommentointi kohdistuu luonnos -tilassa olevaan HOPSiin ja kun HOPS hyväksytään, alkaa uusi viestiketju.

• Valitse Kommentoi HOPSia
  • Täytä kentät
  • Valitse Lähetä

Hyväksy HOPS -painike

Toiminto liittyy HOPSin hyväksymisprosessiin. Opiskelija voi pyytää ohjaajaa hyväksymään HOPSin.

• Valitse Hyväksy HOPS.
  • Täytä kentät
  • Valitse Lähetä

HOPSin hyväksyminen lukitsee HOPS-version, jolloin opiskelija ei pääse sitä enää muokkaamaan. Hyväksytyn HOPSin pohjalta opiskelijalle syntyy välittömästi luonnostilassa oleva HOPS, jossa opiskelija tekee HOPSin jatkotyöstön. Mikäli et pysty muokkaamaan HOPSia niin tarkasta, että olet muokkaamassa luonnos -tilassa olevaa HOPSia. HOPSeja voi myös hyväksyä HOPS-ohjauksen opiskelijat -välilehdeltä.

Luo tehtävä -painike

• Valitse Luo tehtävä.
  • Täytä vaaditut kentät luodaksesi tehtävä opiskelijalle, jonka HOPSia olit tarkastelemassa.
  • Valitse Lähetä.

Tehtäviä voi myös antaa HOPS-ohjauksen tehtävät -välilehdeltä.

Rakenteen suodatus ja symbolit

Kuva HOPSin yleisistä suodatus vaihtoehdoista

Suodatusvalinnat

Opinnon tyyppi: Valitse suodatuskriteeri opintojakson pakollisuuden mukaan.
Opinnon status: Valitse suodatuskriteeri opintojaksojen statuksen mukaan
Ajoitus: Valitse suodatuskriteeri ajoituksen mukaan

Kuva HOPSin suodatusvalinnoista

Rakenteen käsittely

Voit avata tai sulkea koko rakenteen painamalla sivun yläosasta löytyvää Avaa rakenne tai sulje rakenne -painiketta.
Yksittäinen kokonaisuus voit sulkea klikkaamalla opintokokonaisuuden klikkaamalla kokonaisuuden kohdalla palkin vasemmassa reunassa alas tai sivulle olevaa nuolta. Tällöin rakenne avautuu tai sulkeutuu kyseisen opintokokonaisuuden osalta.

Käytettävien symbolien selitykset ? -merkki kuvake

Klikkaa kysymysmerkkiä HOPS-rakenteen yläpuolella. Saat näkyviin HOPSissa käytettävät symbolit:

Saat tiedot statuksen merkityksestä infolaatikon kautta tai viemällä hiiren symbolin päälle HOPSin rakenteessa.

Infolaatikot

Opiskelijaan ja HOPSiin liittyvät tiedot löytyvät HOPSin oikeasta reunasta.

Kuva HOPSin oikean reunan infolaatikoista

Opiskelijan tiedot

Opiskelijan perustietoja näet HOPSin oikeasta reunasta löytyvästä infolaatikosta. Näkyviä tietoja ovat opiskelijan ryhmät, opiskeluoikeuden tyyppi, opiskeluoikeuden voimassa olo, opiskelijannumero sekä oppijan ID. Opiskelijan tarkempiin tietoihin pääset klikkaamalla Opiskelijan tarkemmat tiedot -linkkiä.

HOPSin status

HOPSin status laatikosta näet yhteenvedon opiskelijan HOPSin tilanteesta sekä HOPSin tilasta.

Uudet viestit

HOPSiin liittyvät uudet viestit näkyvät Uudet viestit -laatikossa. Tämä laatikko ei ole näkyvissä, mikäli uusia viestejä ei ole tullut. Viestejä voi katsella myös Viestit -välilehdeltä.

Huomiot

Huomiot ikkunassa näkyvät HOPSin viimeaikaiset tapahtumat kuten ilmoittautumiset ja suoritukset.